Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Főpróba a világbajnokságra

Világbajnoki főpróbaként rendezik hétfőn és kedden a Budapest Sportarénában 25 ország több mint 600 versenyzőjének részvételével az LG Gatorade nyílt fedett pályás országos bajnokságot és IAAF-Permit versenyt.

Ez lesz ugyanis az atléták és a szervezők számára is a március 5. és 7. közötti X. fedett pályás atlétikai világbajnokság előtt a nagy vizsga. A helyszínen tegnap megrendezett sajtótájékoztatón Kiss Csaba MASZ-főtitkár elmondta, hogy a vb-n használt eszközök, így a pálya- és a sportszerek – az EPSON és Seiko időmérő berendezéseket kivéve – is most vizsgáznak majd. A szervezőknek itt nyílik lehetőségük kijavítani az esetleges hibákat, hiszen a bajnokság programja szinte megegyezik a vb-ével.

Az érmek átadásának ceremóniája – természetesen a himnuszok nélkül – ugyanolyan lesz, mint a világbajnokságon, sőt, a doppingvizsgálatra is külön kísérők mennek majd a versenyzőkkel.
Mérei László, a szövetség szakmai igazgatója kiemelte, hogy a verseny színvonalát olyan sztárok emelik, mint a szlovén Jolanda Ceplak, a női 800 méter fedett pályás világcsúcstartója, vagy a kubai Yoel Quesada, a férfi hármasugrás 1997-es athéni világbajnoka, aki mellett még négy 17 m feletti ugró vetélkedik majd.

A férfi távolugrás is jeles mezőnnyel kerül megrendezésre, hisz négyen rendelkeznek 8 méter fölötti eredménnyel. De számunkra külön csemegének számít a férfi 60 méteren várható hazai párharc két legjobbunk, Dobos Gábor és a soproni Németh Roland között. Ugyancsak érdeklődéssel várják nagyon sokan a tanulmányai helyszínéről, az Egyesült Államokból egy nappal a verseny előtt érkező Szeglet Zsolt felléptét, aki a hét végén 400-on 46.70-en belül teljesített. Ugyanakkor a női 400 méteren is nagy harc várható a magyar váltóba kerülésért.

A világbajnokságon szereplő magyar csapat végső kialakítása ugyancsak ezen a nyílt ob-n történik meg. Ennek mintegy előrejelzéseként Mérei elmondta, hogy a sérülésektől terhes felkészülés ellenére a vb-n két-három döntős helyezés várható, erre öten (Dobos Gábor, Németh Roland, Szeglet Zsolt, Bíber Zsolt, Varga Judit) pályáznak eséllyel. A szakmai igazgató jelezte, hogy a rendező jogán számonként egy versenyző szint nélkül indítható. Így a két váltóval összesen 20–22 magyar atléta szerepelhet majd a világbajnokságon, akiknek személyéről elsősorban az országos bajnokság dönt.

A csütörtöki sajtótájékoztató ünnepélyes eseménnyel zárult, Rábold Gusztáv, a MASZ elnöke ezúttal jutalmazta a 2003-as év legjobb atlétáit, valamint edzőiket. A felnőttek közt Annus Adrián (edzője: Vida József), valamint Vaszi Tünde, (edzője: Bagyula István) vehetett át díjat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Arany Ászok Liga mérkőzései az RTL Klubon

Az Arany Ászok Liga mérkőzéseit 2008-ig valószínűleg az RTL Klub fogja közvetíteni. A vezérigazgató… Tovább olvasom