Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Fontos visszavágni a franciáknak

Február 19-én, szerdán 18.15 órától (m2) a francia sztárcsapatot, a Bourges gárdáját fogadja a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapata. A francia alakulat a csoport második, míg a GySEV a harmadik helyén található.

Amennyiben a soproniak megőrzik a hazai veretlenségüket, úgy óriási lépést tehetnek a csoport harmadik helyének megszerzése, és ezzel egyben az Euroliga legjobb nyolc csapata közé való jutásra. - Az utóbbi hetekben javuló teljesítményt nyújtott csapata, amely úgy tűnik, rátalált a helyes útra. Ön is így érzi? – kérdeztük Dirk Bevilaquát, a GySEV edzőjét. Ma 18.15 órakor: GySEV-Orsi–Bourges

– Valóban az előző há rom-négy meccsen már egyen letesebb, jobb játékot nyújtot tunk, mint korábban – fejteget te a fiatal ausztrál szakember. – Persze, hogy ezt be is bizonyít suk mind a magunk, mind pe dig a közönségünk számára, ah hoz ma le kell győzni a Bourges csapatát. – Az ember el tud képzelni en nél könnyebb feladatot is... – Valóban nagyon nehéz mérkőzés lesz, de megpróbál tunk alaposan felkészülni a francia csapatból, amelyben rengeteg kiváló játékos szerepel.

– A játékosok közül kikre, a Bourges játékát elemezve pedig el sősorban mire kell figyelni, mi le het a siker kulcsa? – Franciaországban, egy be tegekkel, sérültekkel telitűz delt, tehát nagyon nehéz hely zetben lévő csapattal felállva húsz ponttal kaptunk ki. Ott ők negyvenhárom, mi pedig csupán huszonhat lepattanót szereztünk meg, tehát ez az egyik olyan tényező, amelyben fel kell nőni ma a feladathoz. Ami még nagyon fontos, hogy meg kell akadályozni azt, ami ben a Bourges nagyon erős, nem szabad hagyni, hogy játs sza a gyors, indításos, lerohaná sos játékát. Ehhez pedig na gyon meg kell becsülni és nem szabad eladni a labdákat, hi szen a francia csapat elsősorban a megszerzett labdákkal indul meg gyorsan.

Ami a játékosál lományukat illeti, az irányító Souvré és a hátvéd Melain sze mélyében két Európa-bajnok játékos szerepel a Bourges-nél, utóbbi a kontinens egyik leg jobb mezőnykosarasa. Bedobó poszton az egyik legtehetsége sebb, de talán már most az egyik legjobb európai játékos erősíti riválisunkat, az orosz Korstine. A palánk alatt a brazil Santos és a Pécsről a soproni közönség által is jól ismert szerb Tuvics szerepel, a csere padról pedig olyan erők száll hatnak harcba, mint a hármas és a négyes poszton egyaránt bevethető, szintén szerb Drlja csa, vagy a center Ndongue, va lamint Dijon.

– A franciaországi összecsapás hoz képest saját csapata is erősö dik... – Így van, Tully Bevilaqua be teg volt kint, nem játszhatott és Alessandrára, sőt, talán még Lichnerovára is számíthatok, úgyhogy a palánk alatt biztos erősebbek leszünk, mint vol tunk Bourges-ban.

– Alessandra nagyon belelen dült a nagykanizsaiak elleni meccs végére. Elképzelhető, hogy vele kezd majd a GySEV? – Nem valószínű, hiszen Seres is kitűnően játszott, rontott do bás nélkül szerzett tizenhat pontot. – Balogh és Bevilaqua pedig pihentek a múlt hét végén... – Nagyon nagy szükség van arra, hogy hozzák azt, amit az elmúlt két-három hétben is nyújtottak, és remélem, meg is teszik ezt, frissen, pontosan, jól fognak kosárlabdázni. Persze ez ellen a kiváló francia együttes ellen, ha lehet mondani, min den korábbinál nagyobb szük ség lesz arra, hogy a szurkolók buzdításukkal erőt adjanak a csapatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehézségek és remények

Négygólos vereséget szenvedett a Graboplast-ETO Rosztovban a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjében. A… Tovább olvasom