Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Folytatódott az ezüstös sorozat

Tenisz - Horvátország adott otthont az idei nemzetközi orvos-tenisz világbajnokságnak. Hazánkat húsz orvos képviselte a versenyen, köztük a dunakiliti dr. Szalay Hajnalka, aki egyéniben és női párosban is ezüstérmes lett.

Az orvos-teniszvilágbajnokság története 1970-ig nyúlik vissza, az idei már a 38. verseny volt a sorban. A világbajnokságot minden évben megrendezik, az idei megmérettetés házigazdája az Isztriai-félszigeten található Umag volt. A rendezvény, bár elsősorban a sportról szól, szakmai konferenciát is magába foglal minden évben.

Magyarország 1999-ben rendezett világbajnokságot a Margitszigeten. A hazai verseny óta állandó résztvevője a világbajnokságoknak a Dunakilitin élő dr. Szalay Hajnalka. A magyar doktornő csupán az Európán kívüli tornákat hagyja ki, és a versenyeket rendszeresen az élmezőnyben zárja. A horvátországi viadalon sem volt ez másként.

„Az idei tornán egyéniben és női párosban indultam, utóbbiban dr. Baliga Judit oldalán. A páros győzelem volt az elsődleges célunk, de az egyes elődöntőjében sajnos megsérültem, a derekam nem bírta a terhelést. Emiatt az egyéni döntőben nem tudtam győzni, és a páros döntője sem kezdődött a legjobban. Az első szettet elvesztettük, de a másodikban már túltettem magam a fájdalmon, és kiegyenlítettünk. Óriási csatát vívtunk az olasz–lengyel párossal, végül rövidítésben ők bizonyultak jobbnak."

Az ezüstérmek évek óta kísértik a doktornőt, az elmúlt versenyeken rendre második helyen végzett. Utoljára Olaszországban sikerült győznie 2000-ben. A tornákat általában gyönyörű környezetben rendezik, Umagban pedig a körülmények is kiválóak voltak.


A győztes olasz és lengyel páros mellett dr. Baliga Judit és dr. Szalay Hajnalka a verseny után.
A győztes olasz és lengyel páros mellett dr. Baliga Judit és dr. Szalay Hajnalka a verseny után.

 

„Idén harminckét pálya állt rendelkezésre, a versenynek otthont adó komplexumban két évtizede rendeznek ATP-tornát. A kisebb pályák minősége is fantasztikus volt, a döntőket pedig a centerpályán rendezték. Óriási élmény volt ott játszani, ahol előttem Moya, Muster vagy Ivanisevic teniszezett. Nem mindig van lehetőségünk ilyen körülmények között versenyezni, a tavalyelőtti tornán Máltán például nem volt salakos pálya."

A rendezvényen sok ismerőst köszönthetett újra dr. Szalay Hajnalka. A résztvevők többségével jól ismerik egymást, és egész évben tartják a kapcsolatot. Több mint harminc országból érkeznek teniszezők a megmérettetésre, Új-Zélandtól Mianmarig. Érdekesség, hogy az egyik legidősebb versenyző magyar volt, a 78 éves dr. Riha Éva.
„Éva húsz éve csatázik egy japán doktornővel, az idén legnagyobb bánatára ő veszített a döntőben. Vegyes párosban egy mianmari doktorral indult, de itt sem sikerült nyernie. Általában jellemző, hogy női párosban egy országból érkező versenyzők indulnak, vegyes párosban azonban nemzetközi párok alakulnak ki. A legjobb kapcsolatunk a japánokkal van. Ők nagyon komolyan veszik a teniszt, hetente négy-öt alkalommal edzenek, és ez meg is látszik az erőnlétükön."

A doktornő elmondta, életében a kikapcsolódás szerepét tölti be a sport. Golfozni és lovagolni is szokott, de a tenisz az első számú sportága. Általában férfiakkal kénytelen edzeni, ezért is örült nagyon, hogy végre Mosonmagyaróváron talált egy női társat dr. Völgyi Mónika személyében.
„Orvosi berkekben rendezett versenyeken szoktam részt venni. Többnyire a családommal utazok, ezért különösen örülök, hogy a megszokottól eltérően nem szeptemberben, hanem nyáron lesz a következő világbajnokság, így a két gyermekemnek nem kell hiányoznia az iskolából" – mondta dr. Szalay Hajnalka, aki jövőre azzal a céllal utazik Helsinkibe, hogy megtörje ezüstös sorozatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólkirályjelöltek egymás ellen: Bajzát és Tököli

Labdarúgás - Nemcsak a Paks és a Győri ETO FC, hanem a magyar élvonal jelenleg két – egyesek… Tovább olvasom