Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Folytatódó németalföldi fölény

Ismét egy belga örülhetett a győri triatlon Európa-bajnokságon. A nők mezőnyében Kathleen Smet volt a leggyorsabb. A magyarok közül Molnár Erika lett a legjobb, tizenötödikként ért célba.
Joggal ünnepeltette magát a célban a győztes belga Smet

Végeredmény:

Felnőtt nők. Európa-bajnok: Kathleen Smet (Belgium) 1:59.06, 2. Leanda Cave (Nagy-Britannia) 1:59.09, 3. Christiane Pilz (Németország) 1:59.25, 4. Nina Anisimova (Oroszország) 1:59.52, 5. Lenka Radova (Csehország) 1:59.54, 6. Brigitte McMahon (Svájc) 1:59. 54 ... 15. Molnár Erika 2:01.31 ... 43. Danka Olga 2:11.08, 44. Hubai Tímea 2:12.36, 45. Walkó Andrea 2:13.15.

Bár a juniorok küzdelme és a férfiak kvalifikációja is hozott némi izgalmat, aligha kétséges, a felnőtt nők vetélkedése jelentette az első igazi versenyszámot a 18. triatlon EB-n. Leginkább azért, mert hihetetlenül erős mezőny vágott neki az 1500 méter úszásból, negyven kilométer kerékpározásból és tíz kilométer futásból álló erőpróbának.
Itt volt a mezőnyben a britek címvédője, Michelle Dillon, a szám sydneyi olimpiai bajnoka, a svájci – igaz, a neve erősen angolos hangzású – Brigitte McMahon, a junior kontinensbajnok Jodie Swallow Nagy-Britanniából, továbbá a korábban már EB-aranyérmet szerzett belga Kathleen Smet és a német Anja Dittmer.
Nekünk, magyaroknak is volt kiért szorítanunk, elvégre az öt magyar között ott volt két győri, Hubai Tímea és Danka Olga, valamint a megyeszékhelyen korábban megrendezett két Világkupát egyaránt megnyerő Molnár Erika is.
Nem volt tehát egyszerű megtippelni, ki lesz a befutó. A helyzetet bonyolította, hogy a másfél kilométer úszás végén elsőként a cseh Lucie Zelenkova ült nyeregbe, őt Annelise Heard és Christiane Pilz követte. A mezőny sűrűségére jellemző, hogy a kerékpárpályára bevezető szakasz végén már a brit Leanda Cave tűnt fel elsőként, nyomában tizenkét versenyzővel. Előnyük az üldözőbollyal szemben, melyben ott kerekezett Molnár is, közel egy perc volt.
Hátra volt azonban még hat kör, de a várt felzárkózás elmaradt. Mi több, az első tizenkét sportoló előnye fokozatosan nőtt.
A magyar lányok három részletben tűntek fel a célkapunál. Molnár huszadmagával a tizenharmadik hely környékén tekerte a pedált. Mögöttük egy újabb fél perc elteltével egy nyolcas csoport küzdött egymással és a felzárkózásért. A nyolcak közé tartozott Danka Olga és Walkó Andrea. A következő blokkban pedig a hazai pályán versenyző Hubai Tímeát lehetett felfedezni. Az ötödik magyar induló, Szomjas Borbála időközben kiesett.
Egészen a futásig nem változott a helyzet, az elsőként érkezők mintegy másfél perc előnnyel vághattak neki az utolsó tíz kilométernek. Ezt ledolgozni szinte teljességgel lehetetlennek tűnt Molnár számára, s mivel a többiek sem tudtak közelebb kerülni a vezetőkhöz, nem volt nagy meglepetés, hogy a célegyenesben a végig élen haladó Smet tűnt fel, nyomában a nagyon jól versenyző Cave és a német Pilz. A szoros befutót jól jellemzi, hogy az első és a harmadik között csupán tizenkilenc másodperc volt. Molnár Erika legjobb magyarként a tizenötödik, Danka Olga a 43., Hubai Tímea a 44., Walkó Andrea pedig a 45. helyen futott be a célba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izgalmas befutók

A junioroknál már csütörtökön bajnokot avattak a 18. triatlon Európa-bajnokságon Győrött. A… Tovább olvasom