Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Folytatódik a sportképzés a győri Bercsényiben

Tavaly szeptember óta a Magyar Olimpiai Bizottság programjában középiskolai utánpótlás-nevelés kategóriában kiemelt sportiskolaként és mentorként működik a Bercsényi Miklós-középiskola.

Az országban egyébként csupán három ilyen státusú iskola van, a másik kettő Budapesten. Októbertől országos mentoráló intézmény lett az iskola, sportképzési ágazatban. Az együttműködők közül kiemelt az Audi-ETO KC, az ETO SZESE, a Győri Vízisport Egyesület, a Rába ETO Futsal Club, az UNI Győr női kosárlabdacsapata, a Tutti Judo Klub, a Győri Lövészklub és a Gladiátor Boksz Club.

Az iskolában január közepén atlétika sportágban rendeztek bemutatófoglalkozást. A szakmai közönség megismerkedhetett a gyorsaságfejlesztés módszereivel, az elugrások-felugrások közötti különbség szerepével, találkozhatott mozgáskoordináció- és ritmusérzék-fejlesztéssel, stabilizációs gyakorlatokkal egyénileg és párokban, s a nyújtás hatékonyságának növelésével. A foglalkozást az iskola testnevelő tanára, a Győri Atlétikai Club vezetőedzője, Farkas Roland tartotta, míg egy másik foglalkozásrészt – a tornaelemek képzését – Kollár András testnevelő tanár vezényelt le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megölték a világ egyik legjobb szörfösét

A 24 éves brazil hullámlovast a tengerparti otthonával szemközt lőtte háromszor hason egy… Tovább olvasom