Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Földingné Nagy Judit tiszteletére szólt a Himnusz

Földingné Nagy Judit világbajnoki címet szerzett a budapesti veterán-világbajnokságon. A győri atléta hat futásra van a 100. maratonjától.
A győri Földingné Nagy Judit nyerte a félmaratont a Budapesten rendezett 6. fedett pályás veterán atlétikai világbajnokságon.

Bár a viadal elnevezésében a fedett pálya szerepel, azért több szabadtéri számot is megrendeztek. A félmaratont ráadásul csodálatos környezetben teljesítették a versenyzők, a rajt a Vajdahunyad várától volt, s a Hősök terénél is elfutva tették meg az öt és fél kört az indulók. Bár mint azt a korosztályában aranyérmes Földingné Nagy Judit megjegyezte: „Lehet, hogy a közönségnek ez szép és látványos volt, azért a talaj nem volt annyira ideális a futáshoz. Ám egy cseppet sem bánom, nagyon örültem, s örülök most is, hogy győzni tudtam. Főleg, hogy Magyarországon játszották el a tiszteletemre a Himnuszt."

Pedig egy ideig az sem volt biztos, hogy elindul Földingné.

„Úgy voltam vele, hogy ha már itthon van a vb, mégiscsak elindulok rajta – folytatta a 45 éves korcsoportban induló versenyző.

– Előtte azért futottam egy-két résztávot, az ott elért eredmények pedig bizakodásra adtak okot, miután megnéztem a nevezéseket, még inkább bíztam abban, hogy érmet szerzek, lehetőleg minél fényesebbet. Szerencsére sikerült egy aranyat begyűjtenem, ráadásul az időeredményemmel sem lehetek elégedetlen.

Földingné Nagy Judit a dobogó tetejére állhatott fel.
Földingné Nagy Judit a dobogó tetejére állhatott fel.


Földingné 1 óra 22 perc 40 mp alatt teljesítette a félmaratoni távot, ami négy percen belüli iramot jelent.

„Úgy érzem, ez az idő ennyi idősen nagyon jónak számít. Hozzáteszem, nem volt egy sima siker, mert ketten is egy percen belül futottak mögöttem, de szerencsére férjem, Ottó és a barátok mindig jelezték, hogyan állok. Tudni kell, hogy egyszerre indult mindenki, így mintegy félezer futó között kellett a rajtszámok és a rajt előtti arcmemorizálás révén kitalálni, hol is állok" – fogalmazott Földingné Nagy Judit, aki csapatban egy ezüstérmet is bezsebelt.

„Ezt úgy határozták meg, hogy országonként hármasával vették a futókat. Az én első helyet jelentő időmhöz a második és a harmadik legjobb magyar került, s a közös eredményünk jelentette a második helyet, melynek szintén nagyon örülök" – tette hozzá a kiváló atléta, aki továbbra is készül arra, hogy megfussa a századik maratonját.

„Eddig kilencvennégyszer teljesítettem a távot, idén kettőt mondanék biztosra, de tavaly például négyet is futottam. Nem ez azért a fő cél, vannak kisebb-nagyobb versenyek, ahol olykor futóként, olykor szervezőként tűnök fel. A szívem csücske a Győr–Lipót viadal, mely már az ötödik lesz a sorban, s bár itt nem futok, mégis nagy örömmel tölt el, hogy egyre többen jönnek, s dicsérik a verseny színvonalát, hangulatát. Ez legalább annyit jelent nekem, mint egy-egy győzelem" – mondta végezetül Földingné Nagy Judit.

Egy másik magyar siker is született a vb-n, a 40-es korosztályban egyéniben Juhász-Staicu Simona győzött, aki Merényi Tímeával és Nagy Gyöngyivel a csapataranyat is begyűjtötték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok-sok sportprogram a hétvégén

Tovább olvasom