Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Földingné győzelme

Remekül sikerült a szülés utáni visszatérése Földingné Nagy Juditnak. A győri atléta a vasárnapi Plus Budapest Maraton nemzetközi futóversenyen diadalmaskodott.

A legnagyobb magyarországi utcai futórendezvényen a szervező BSI tájékoztatása szerint 28 ország összesen 11.500 futója indult az  eseményen.

 A férfiaknál és a nőknél is hazai győzelem született: az erősebb nem képviselői között Tóth Tamás, míg a hölgyeknél a győri Földingné Nagy Judit  – aki második gyermeke megszületése óta most versenyzett először ekkora távon – futott át először a célvonalon.

– Természetesen nagyon boldog vagyok, bár az időeredményemmel nem vagyok teljesen elégedett. Két óra negyvennyolc, ötven közötti időre számítottam, de harminc kilométernél kicsit elfáradtam – mondta el érdeklődésünkre a futónő, aki végül 2:59.13-as idővel győzött, s hat percet vert rá a másodikra. – Kevesebbet edzek, mint régebben, de ezt a versenyt nem szerettem volna kihagyni, mindenképp teljesíteni akartam a távot, s mivel nem volt túlzottan erős a mezőny, sejtettem, hogy majd valahol elöl végezhetek.

Szintén tegnap Kálovics Anikó 2:26.43 órás országos csúccsal megnyerte az Enzo Ferrari emlékére kiírt maratoni futóversenyt az olaszországi Carpiban. A magyar versenyző épp Földingné 2:28.50-es rekordját adta át a múltnak, ez még 1996. szeptember 29-én, Berlinben született.
– Várható volt, hogy Anikó megdönti ezt a rekordot. Egyébként emiatt nem vagyok szomorú, a csúcsoknak ugyanis ez a sorsa. Inkább a jövővel foglalkozom, megpróbálok többet edzeni, s jövőre nemzetközi versenyeken elindulni – mondta befejezésül a kétszeres olimpikon atléta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt A legnagyobb

Kállai Pál 16 évesen került a Kincsem Parkba Gombolai Ferenc idomárhoz. 1952-ben a legeredményesebb hazai lovasként első championcímét nyerte meg. 1956-ban tanulmányútra ment: pályája állomásai Ausztria, Kanada, az Egyesült Államok voltak. A ’60-as években Amerika húsz legjobb és legkeresettebb lovasa közé tartozott. Lovagolt a világ egyik leghíresebb versenyén, a Kentucky Derbyn is. Tovább olvasom