Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Földingné Franciaországban, Petráhn itthon remekelt

Igazi nagyüzem alakult ki atlétáink körül, akikre külföldön és itthon versenyek egész sora várt és vár még az elkövetkező időszakban. Az Európa-bajnokság előtt jó jel, hogy Földingné Nagy Judit Franciaországban nyert ismét maratoni versenyt, az Egyesült Államokból hazatért Petráhn Barbara pedig a zalaegerszegi verseny legjobbja volt.
Petráhn Barbara
Két éve a franciaországi Mont St. Michelben rendezett maratoni versenyen aratott győzelmével vált véglegessé Földingné Nagy Judit (Győri Dózsa SE) számára, hogy utazhat Sydneybe az olimpiára, s most első számú meghívottként vehetett részt ezen a nemzetközi versenyen. A megtisztelő 1-es rajtszám viselőjeként 54. maratoni futóversenyén rajtolt a hét végén Mont St. Michelben. A Normandia és Bretagne határán fekvő francia városban mint jó ismerőst üdvözölték, s el is várták a magyar atlétától, hogy ugyanolyan remek formában versenyezzen, mint két évvel előbb. Amint a verseny után nyilatkozta, ezt a nagy elismerést nem csupán győzelemmel, de új pályacsúccsal akarta meghálálni. Ez utóbbi a 28 fokos hőség, az erős napsütés, valamint a táv végén megerősödött szembeszél miatt elmaradt ugyan, de az újabb győzelmet sikerült kiharcolnia. 2:38.20 órás időeredménnyel futott be elsőnek, ami élete 15. maratoni távú győzelmét jelentette.
Zalaegerszegen rendezték az atléták idei utánpótlás-bajnokságát és vele egy időben a vidékbajnokságot. Mivel egyetemi tanulmányairól hazaérkezett a győri Petráhn Barbara, idei első hazai versenyének tekintve a zalaegerszegit, ő is rajthoz állt. S ha már elindult, akkor győzött is, méghozzá 200 méteren, 23,21 mp-es idővel. Ezzel a verseny legjobb női teljesítményéért járó különdíjat is megnyerte. Mégis bánatos maradt, mert ezen a versenyen az EB-kiküldetési szintet is szerette volna megszerezni, de eredménye a megengedettnél nagyobb hátszél miatt nem volt értékelhető.
A zalaegerszegi versenyen a Győri Dózsa másik kiváló atlétája, Babos Rita (edzője: Babos Géza) két versenyszámban is utánpótlás-bajnoki címet szerzett. Távolugrásban 575 cm-es, hármasugrásban 12,82 méteres eredménnyel lett bajnok, magasugrásban (175 cm) harmadik, s távolban a vidékbajnokságon bronzérmes.
A Soproni AC színeiben versenyző Németh Gergely (edzője: Németh Gyula) ugyancsak két utánpótlás-bajnoki címmel gazdagodott. 100 méteren 10,48 mp, 200 méteren pedig 21,18 mp volt az ideje, s előbb második, a hosszabbik sprintszámban pedig harmadik lett a vidékbajnokságon. Klubtársa, Lőrincz Imre harmadik lett távolugrásban (7,02 m) az utánpótlás-bajnokságon.
Az utánpótlás-bajnokságon a győri Nagy István (edzője: Jakab Erzsébet) 800-on negyedik, Kovács Andrea 1500-on nyolcadik. A felnőtt vidékbajnokságon Jó Alexandra 800-on negyedik lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Graboplast-ETO: gazdag éremtermést ünnepeltek

Éremátadással egybekötött évzárón búcsúzott a Graboplast-ETO a hosszú és sikeres bajnoki… Tovább olvasom