Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Földingné a győztesek között

Külföldi (mégpedig orosz és német) atléták sikerével ért véget az idei, sorrendben immár 13. Bécs–Budapest Szupermaraton. A tegnapi befutó után a Hősök terén megrendezett ünnepi díjátadáson a férfiaknál az egyéni győzelemért az orosz Anatolij Kruglikov, a nőknél pedig a német Maria Bak vehette át a legszebb díjakat.
Melléjük a dobogóra a férfiaknál a lengyel Janicki és a tavalyi győztes Vozár At tila, a nőknél az orosz Bicskova és a német Drescher állhatott. Számunkra is jutott a sikerből, hiszen a váltók versenyében győztes női csapatnak három veszprémi és egy szegedi atléta mellett a Győri Dózsa kiváló maratonfutója, Földingné Nagy Judit is tagja volt. Az öt nap során az összesen 352 kilométert kitevő távból 88 kilométert vállalt magára, s oroszlánrésze volt abban, hogy végig vezetve, jelentős előnnyel zárta az élen a Szuperinfo-Dilemma néven indított csapat a nagy versenyt. Szerdán a verseny és a díjkiosztás után Földingné azt nyilatkozta lapunknak, hogy összességében egy nagyszerű verseny volt, nagyobb erőkifejtést csupán a Sopron és Győr közötti leghosszabb szakasz kívánt, amelyből rá 28 kilométer jutott, utána a rövidebb távokon a dombok ellenére is könnyebbnek tűnt a futás. Végül a Budakeszi és a főváros közötti félmaratoni távot a csapat öt tagja együtt tette meg és a Hősök terére kéz a kézben, egyszerre futottak be.

A megyénk csapatai közül legjobbnak bizonyult Széchenyi István Egyetem nevű váltó tagjai is jókedvűen tértek haza szerdán. A Varga László, Földing Ottó, Horváth Balázs, Major László, Molnár László összetételű együttes a férfi váltók közötti versenyben a nyolcadik helyet szerezte meg, amely azt jelentette, hogy amatőrökként a profik közé verekedték magukat. Végig nagy harcot vívtak a végül 9. helyre szorult osztrák csapattal, amelyben triatlon-világbajnok és triatlon, valamint duatlon osztrák bajnok is indult. Amint Varga László elmondta, nagy segítségükre volt az egész verseny során Zakariás Géza, aki kerékpárral tartott velük, s hasznos szakmai tanácsokkal látta el a csapat tagjait. Hálásak is neki, valamint az egyetemnek és a többi támogatónak, akik lehetővé tették a csapat indulását, s hazafelé a Budapestről Győrbe tartó úton végig arról folyt a szó, hogy nem hagyják abba, jövőre újra, szép reményekkel indulnak.

Eredmények: A Tata és Budakeszi közötti 4. szakaszon első: Kruglikov (orosz),
2. Vozár Attila (Békés csabai AK),
3. Bogár János (Fan csali SE).

Csapatban:
1. Nike Bowerman.

A nőknél:
1. Maria Bak (német),
2. Bicskova (orosz).

Csapatban:
1. Szuper- info-Dilemma.

Budakeszi–Budapest:
1. Bogár János,
2. Vozár Attila,
3. Molnár Mihály (Csaba Hon véd).

A csapatok közt 1. Nike Bowerman. A nőknél ismét Maria Bak, valamint a Szuperinfo-Dilemma érkezett elsőnek.

Az összetett versenyben a férfiaknál:
1. Kruglikov 25:07.12,
2. Janicki 25:31.07,
3. Vozár 26:08.09.

A nőknél:
1. Maria Bak 29:24.37,
2. Bicskova 30:22.32,
3. Drescher (német) 35:51.44.

Csapatban a férfiaknál a Nike Bowerman 22:46.59 órás teljesítménnyel, a nőknél a Szuperinfo-Dilemma 27:36.36 órás összesítéssel nyert. Az utolsó szakaszon külön félmaratoni versenyt is rendeztek, ezen Bacskai Zsolt, illetve Rakonczai Bea nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája: rossz napot fogtak ki a csoportelsők

Bár több kedden pályára lépő csapatnak is esélye volt arra, hogy már az első szakasz negyedik… Tovább olvasom