Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Fogyni akart és bajnok lett

Kétszeres magyar bajnoknak és egyszeres kupagyőztesnek mondhatja magát – egyelőre – Bőhm Lajos.

Kétszeres magyar bajnoknak és egyszeres kupagyőztesnek mondhatja magát – egyelőre – Bőhm Lajos, a KTM-Team hegyikerékpárosa. A kitűnő sportember civilben egyébként az egyik soproni autószalont vezeti.

A soproni Bőhm Lajos a közelmúltban Csillebércen  még saját maga számára is nagy meglepetést szerezve rövid távon nyert.

Fogyókúrából indult

Bőhm Lajos fiatalabb korában atletizált, aztán, mint mondta, 30-as évei elején észrevette, hogy kicsit hajlamosabb lett a hízásra, mint korábban. Elkezdett kerékpározgatni, kicsit futni, úszni. Hogy mégsem triatlonista lett, az annak volt köszönhető, hogy ami a kerékpározást illeti, az országútról szép lassan átszokott a Sopron környéki hegyekbe, erdőkbe, s itt egyre-másra tette tönkre a kétkerekűeket. Így került kapcsolatba a Heavy Tools kerékpárbolttal, ott vette az első komolyabb – a mainál azért jóval gyengébb minőségű – hegyikerékpárját, bő öt esztendeje. 

A társaság ragadta magával

Mint mondta, ott fokozatosan került bele a hegyikerékpáros-közösségbe, elindult versenyeken, s fokozatosan kedvelte meg a sportágat. Kifejtette: a hegyikerékpározás által olyan helyekre jutott el az erdőkben, hegyeken, ahová gyalog biztosan nem ment volna. S a nehézség is szép benne. Az, hogy néha rekkenő hőségben, poros utakon, néha pedig szakadó esőben kell tekerni. A társaság pedig azért nagyon jó és fontos, mert bizony van olyan, hogy esetleg az embernek nincs kedve edzeni, s akkor a csapattársak „kirángatják" ebből az állapotból, s együtt sokkal jobb edzeni, mint egyedül.

Hozzátette: a KTM-Team csapatában 30–40 fiatal tehetség bontogatja szárnyait, s bízik benne: közülük néhányan saját korosztályukban vagy majd a felnőttek között hozzá hasonló sikereket érnek el.

Maratonispecialista

Bőhm Lajos a hosszú távú, maratoni versenyekre specializálódott, ezért is lepte meg, hogy ő, aki a 100 kilométeres vagy annál hosszabb távú viadalokhoz szokott, most 18 kilométeren is diadalmaskodni tudott. Úgy érzi, most olyan alapos, jól felépített volt a felkészülése, s olyan jól sikerült az alapozása, hogy „erőből" meg tudta nyerni a rövid távot. A maratoni bajnokság, amelyet tavaly ő nyert, s a maratoni Magyar Kupa-sorozat utolsó futama még hátravan, s Bőhm Lajos saját igazi „szakterületén" is szeretne maradandót alkotni, azaz megnyerni a masters korosztály versenyeit. Ami a Magyar Kupa-sorozatot illeti, ott 5 versenyből 4 már véget ért. A négy legjobb verseny eredménye számít egy-egy kerekesnél, Bőhm pedig eddig három versenyen indult, s mindhármat megnyerte, tehát igen jó esélye van a végső diadalra.
Ennek érdekében edz egy héten hat napon, napi két és fél, három órát, szabadidejéből áldozva ennyit a sportra. Az eredmények azt mutatják: megéri.

Kerékpárt és szalont vezet

Bőhm Lajos civilben, vagy ha így jobban tetszik, főállásban az egyik soproni autószalonnak a vezetője. Mint mondta, a kereskedés vezetőjeként nagyon sok mindenre oda kell figyelnie, s ez néha szellemileg igen megterhelő. Ezt remekül egészíti ki a mountain bike, amely inkább fizikailag fárasztó. Érdekességként megemlítette, hogy őt mint az autószalon vezetőjét korábban nemegyszer megkeresték, hogy szponzoráljon, támogasson valamit vagy valakit. A közelmúltban viszont egy olasz kerékpáros-ruházatot gyártó cég azzal kereste meg – nyilván jó eredményei, sikerei hatására –, hogy szívesen támogatná őt mint versenyzőt. Ezzel kapcsolatban azt monda, nagyon furcsa és némileg megható érzés volt, de működik a dolog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés volt a negyedik hely

Négyen, s nem is akárhogy képviselték a Győri Vízügy Spartacus Evezősklubot a napokban véget ért… Tovább olvasom