Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Fogyatékosok és egészségesek sportnapja

Hat sportágban rendeznek nemzetközi versenyt Győrött a hétvégén, szombaton 9 órától a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Intézményben egészségesek és fogyatékosok egyaránt pályára lépnek.

„Az egész napos sportrendezvényhez a Nemzeti Civil Alap pályázatán nyertünk pénzt a fogyatékosok integrálása az egészségesek sporttevékenységébe címén – mondja Horváth Tibor, a megyei sportszövetségek egyesülésének elnöke. – A Csallóközből Ekecsről és Medvéről, csornai és győri intézményekből érkeznek versenyzők. Indulnak a tatabányai Sprint Futókör és a dunaszerdahelyi maratoni futóklub tagjai is."

Asztaliteniszben, gyaloglásban, futásban, kispályás labdarúgásban, játékos vetélkedőkben mérik össze a tudásukat a résztvevők, valamint láthatnak majd nordic walking bemutatót is.

Ezenkívül konferenciát rendeznek, amelynek a témája a szabadidősport szerepe a fogyatékkal élők életminőségének javításában lesz.

„A sportszövetségek egyesülésének egyik kiemelt programja a fogyatékosok és az egészségesek integrációjának kérdése – mondja dr. Gönczöl László, az MFES megyei elnöke. – Ennek keretében rendezzük meg a hétvégi versenyt, majd május 18-án a soproni Doborjáni Ferenc Nevelési-Oktatási Központ a megyei versenysorozat egyik állomásának ad otthont."

Dr. Gönczöl László régi elkötelezettje a fogyatékkal élők sportjának, többek között heti két vagy több alkalommal tart foglalkozásokat a fogyatékkal élők számára az NYME tanítóképző karának tornacsarnokában, amelyet az intézmény térítésmentesen bocsát a rendelkezésükre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni bajnoki cím Gödöllőn

Egy arany- és egy ezüstérem a mérlege a közelmúltból a soproni Poór Brigittának. Előbb egy mountain… Tovább olvasom