Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Foghíjas keret

Elkezdte felkészülését a 2002/2003-as bajnoki évadra a GySEV-RINGA női kosárlabdacsapata. Az előző évad remek rajtjának magyarázata az volt, hogyelőtte másfél-két hónapig a keret együtt tudott dolgozni. Most igencsak másként fest a helyzet.
(illusztráció)
– Igen, merőben más a felkészülés kezdete, mint tavaly volt – fejtegette nem éppen kitörő örömmel a hangjában Farkas Sándor, a GySEV-RINGA szakvezetője. – A csapat a felkészülést Balogh Judittal, Dénes Krisztinával, Seres Évával, Szőke Ildikóval és Török Szilviával kezdi. Mivel ennyire kevesen vagyunk, egy ideig tulajdonképpen együtt készülünk a Zala Volán együttesével, amely a két csapat közötti együttműködési megállapodás értelmében Sopronban fog edzeni, ám játékosai zalai színekben szerepelnek majd.
A bajnokcsapat jelenleg Sopronban készülő ötfős „magyar magja" a jövő héten háromra csökken, mivel Seres és Török a válogatottnál folytatja a munkát.

Ami a négy idegenlégióst illeti, szeptember elején jelentkezik várhatóan „munkára" Sopronban a világklasszis cseh bedobó, Eva Nemcova. Várhatóan egy időben érkezik meg a hűség városába az örökmozgó ausztrál irányító, Tully Bevilaqua is. Pt a napokban az Egyesült Államokban műtötték. A térdoperáción átesett kosárlabdázó Sopronban végzi majd a rehabilitációs munkát, hogy teljes értékű játékosként be tudjon kapcsolódni az érdemi munkába.

Farkas Sándornak a legújabb gondja az, hogy a csapat két középjátékosa, a brazil Alessandra és az orosz Zakaluzsnaja csak október elején, pár nappal a bajnoki rajt előtt csatlakozik a csapathoz. Addig más dolguk van, hazájuk együttesében a világbajnokságon szerepelnek, és amíg Sopronba nem érkeznek, addig kénytelen center nélkül gyakorolni a GySEV-RINGA. A teljes csapatnak együtt lesz pár napja a bajnoki rajt előtt, és bő három hete az első Euroliga-összecsapást megelőzően. Gyakorlatilag a mérkőzéseken kell összerázódni a csapatnak, hiszen amint arról Farkas Sándor beszámolt, októberben a bajnokságból lemegy hat vagy hét forduló.
A bajnokcsapat gyakorlatilag végig a hűség városában készül, leszámítva szeptember első felében azt az egy hetet, amikor kiállítás lesz a sportcentrumban. Ekkor Zalaegerszegre utazik a társaság és ott fog tréningezni.

Euroliga-menetrend

1. forduló, október 30., szerda, 17 óra: Ruzomberok (szlovák)–GySEV-RINGA.
2. forduló, november 6., szerda, 18 óra: GySEV-RINGA–Lietuvos Telekomas Vilnius (litván).
3. forduló, november 13., szerda, 20.30 óra: Valencia (spanyol)–GySEV-RINGA.
4. forduló, december 4., szerda, 18 óra: GySEV-RINGA–Gdynia (lengyel). 5. forduló, december 12., csütörtök, 18.30 óra: Lavezzini Basket Parma (olasz)– GySEV-RINGA.
6. forduló, december 18., szerda, 20 óra: CJM Bourges (francia)–GySEV-RINGA.
7. forduló, január 8., szerda, 18 óra: GySEV-RINGA–Famila Schio (olasz). 8. forduló, január 15., szerda, 18 óra: GySEV-RINGA–Ruzomberok.
9. forduló, január 23., csütörtök, 18 óra: Lietuvos Telekomas Vilnius–GySEV-RINGA.
10. forduló, január 29., szerda, 18 óra: GySEV-RINGA–Valencia.
11. forduló, február 6., csütörtök, 17.30 óra: Gdynia– GySEV-RINGA.
12. forduló, február 12., szerda, 18 óra: GySEV-RINGA–Lavezzini Basket Parma.
13. forduló, február 19., szerda, 18 óra: GySEV-RINGA–CJM Bourges.
14. forduló, február 26., szerda, 20.30 óra: Famila Schio–GySEV-RINGA.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy vállalkozás résztvevői

A 13. Bécs–Budapest Szupermaraton 350 kilométeres távjának októberben a Széchenyi István… Tovább olvasom