Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Fogatok versenghetnek az ETO-pályán

Lovassport - Elképzelhető, hogy két év múlva Győr és Kisbér közösen ad otthont az egyes fogathajtó- világbajnokságnak. A viadal kuriózuma, hogy a díjhajtás versenyszámát a megszépült ETO Parkban rendeznék meg.
Ha minden a szervezők szándékai szerint alakul, akkor 2010-ben újabb jelentős sportesemény lehet Győrött, illetve Kisbéren. A két város ugyanis közösen pályázott az egyes fogathajtó-világbajnokság helyszínére. Róma ugyancsak otthont adna a nagyszabású nemzetközi megmérettetésnek, az olaszok nyertek is az első fordulóban, ám úgy tudjuk, hogy az itáliai szervezők komoly pénzügyi problémákkal küzdenek. Így pedig nagy esély kínálkozik arra, hogy a sportág szerelmesei 2010-ben Győrött és Kisbéren küzdjenek meg egymással.

Utóbbi településen egyébként a napokban Világkupa-versenyt rendeznek. Többek között ennek a viadalnak a résztvevői, valamint a hazai és a nemzetközi lovasszövetség vezetői tegnap Győrött, az ETO Parkban találkoztak, ahol Klement Tibor, a klub ügyvezető igazgatója vezetésével stadionbejáráson vettek részt.

A küldöttség tagjai megtekintették a megszépült ETO Parkot is.Fotó: K. Cs.
A küldöttség tagjai megtekintették a megszépült ETO Parkot is.Fotó: K. Cs.


A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen egy esetleges sikeres kandidálás esetén a megszépült ETO Parkban rendeznék meg a díjhajtás versenyszámát, amely a világbajnokság egyik látványos kuriózuma lehetne.

Jámbor Vilmos, a vb főszervezője: „Úgy gondolom, hogy sikeres prezentáción vagyunk túl és nagy esélyt látok arra, hogy két év múlva Győr és Kisbér közösen rendezheti meg a világbajnokságot. Ha mindez mégsem sikerülne, akkor 2012-ben már biztosan mi láthatnánk vendégül a versenyzőket."

Ugyancsak elégedetten nyilatkozott a látottakról Diana Brownley, a Nemzetközi Lovasszövetség fogathajtó-szakbizottságának elnöke: „Megnéztük a győri stadiont, fantasztikus látványt nyújt. Ha ide beengedik a lovakat, akkor azt semmi esetre sem szeretnénk esély nélkül hagyni, ráadásul a magyar köztudottan lovasnemzet. Az ETO Park a versenyzésre, míg a közeli műjégpálya az istállózásra nyújt kiváló helyszínt. Teljes mértékben elégedett vagyok és eszerint írom meg a jelentésemet is."

Két év múlva ilyen fogat versenyezhet a Győri ETO FC új stadionjában.
Két év múlva ilyen fogat versenyezhet a Győri ETO FC új stadionjában.


Kisbéren tegnap este Győr több neves személyisége, így Németh Zoltán és Simon Róbert Balázs alpolgármesterek, Kovács Zsuzsanna többszörös válogatott öttusázó, Polgár Viktória kétszeres show-tánc világbajnok, nívódíjas sporttáncos, Hajszán Gyula kétszeres magyar bajnok, harminchétszeres válogatott labdarúgó, Kadler Viktor kétszeres világbajnok, kétszeres Európa-bajnok kajakozó, valamint Salga István világbajnok, háromszoros Európa-bajnok kajakozó is fogatra szállt.
A világbajnokság helyszínét illetően a végleges döntés őszre várható.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsztár bokszol Győrben?

Ökölvívás - Valószínűleg Magyarországon, méghozzá Győrben tér vissza három év után a ringbe az… Tovább olvasom