Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Focipályán át a kifutóra

A győri Szabó Döníz lett Magyarország legszebb szurkolója az egyik országos napilap szavazásán. Az ETO-szurkoló lány kedvenc játékosa Sebők Zsolt. A családban egyébként nem idegen a foci szeretete, hiszen Döníz édesapja utánpótlás-nevelő klubot működtet, öccse pedig kapusbabérokra tör.
Szabó Döníz számára nem idegen a foci és a kifutó világa.

A 17. életévében járó lány fotóját több száz jelentkező közül választották ki, a legszebbekre pedig interneten keresztül lehetett szavazni. Szabó Döníz meggyőző fölénnyel nyerte meg a képletes versenyt. „A pontos számokra nem emlékszem, de az biztos, hogy nem volt szoros a befutó." Ezt a győztes lány mondta, majd hozzátette, hogy kissé váratlanul érte az eredmény, de természetesen nagyon örült neki. A közel egy hétig tartó szavazást úgy is megnyerte Döníz, hogy az első két napon nem igazán előnyös fotója volt fent az oldalon.

Szabó Tibor, az édesapa elmondta, a szervezők nem túl szerencsés kézzel „nyúltak bele" a fotóanyagba, mert először több mint két évvel korábbi felvételt választottak.
Ilyen korban viszont pár hónap alatt is sokat változik arcra és alakra is egy lány. Szerencsére volt lehetőség a képcserére, bár már ekkor látszott, hogy nem ezen múlik a végeredmény.

Szabó Döníz, a legszebb magyar futballszurkoló számára nem idegen a labdarúgás világa. Édesapja, Szabó Tibor régóta egy utánpótlás-nevelő klubot működtet, sőt, egy ideig a Győri ETO FC-nél is dolgozott. Az apa szerint lánya kicsi kora óta érdeklődött a foci iránt. „Egész pontosan az a miliő fogta meg, ami körülvette őt egy-egy meccsen. Mivel mi családostól gyakran kijártunk mérkőzésekre, őt sem lehetett otthon hagyni. Eleinte persze sokkal jobban lekötötte az, ami a nézőtéren zajlott, később azonban maga a játék is vonzotta."

Olyannyira, hogy hobbiszinten az apa egyesületénél is focizgatott. Az igazi sportága azonban nem ez volt, ahogyan ő fogalmazott, inkább a „lányos" sportok vonzották. „Hét évig szertornáztam, tulajdonképpen ez maradt meg a legtovább. Közben kipróbáltam mást is, így jártam fitneszre, aerobikra vagy jazzbalettre is, de hosszú távon a szertorna maradt csak. Persze most ismét előtérbe kerültek a kondis, ugrálós edzések, hiszen ahhoz, hogy a kifutón "befuthassak", vigyáznom kell az alakomra."

Mint hozzátette, szerencsés helyzetben van, mert azzal, hogy rendszeresen mozog, akármit megehet, mert könnyen lemennek róla a pluszkilók. „Magam is sokat hallottam arról, mivel jár a modellkedés. Én azonban nem szeretnék ilyen áron sikereket. Eddig csupa pozitív élmény ért, s nagyon sokat jelent az is, hogy a családom teljes mellszélességgel kiáll mellettem, s támogat mindenben."

Jelenleg egyértelműnek tűnik számára, hogy a modellszakmában találja meg élete célját, de természetesen a tanulást sem hanyagolja el. „Humán–média szakos hallgató vagyok a Móra-gimnáziumban. Ez a pálya is nagyon vonzó, de ha lehet, akkor még hosszú ideig maradnék a modellkedés mellett."

A szépségiparba elsőként tavaly nyár végén lépett Döníz, ekkor a Győr–Rábaköz Szépe versenyre nevezték be szülei, ahol a szakmai különdíját nyerte el. Utána jött a Pannónia Szépe, ahol a szűkebb régióból kilépve nemzetközi mezőnyben mérettetett meg a fiatal lány, s nem találtatott könnyűnek. Itt ugyanis meghívást kapott a Miss Eurosport elnevezésű szépségversenyre, mely a nyáron Horvátországban lesz.

Legutóbb pedig jött a Magyarország legszebb szurkolója, ahol meggyőző fölénnyel győzött. Noha ez csak egy játék volt, a győzelem komoly nyereménnyel is járt, hiszen az első helyért egy kétnapos wellness-hétvége járt a debreceni Aquaticumban, emellett pedig a szponzor jóvoltából sportfelszereléssel is ellátták Dönízt. A sikerre az ETO-nál is felfigyeltek, hiszen a fiatal lány kijelentette: ő a zöld-fehér csapatnak szurkol. A játékosok nevében a csapatkapitány Böjte Attila és Sebők Zsolt köszöntötte a legszebb focidrukkert.

Utóbbi látogatása különösen örömteli volt Döníz számára, mert az ETO-ból a kapus a kedvence. „Tetszik Zsoltban az a céltudatosság és szerénység, amivel elérte eddigi eredményeit."

Ez a poszt egyébként nem idegen a családban, hiszen Döníz öccse, Adrián szintén kapus, az apa egyesületében, a Sasfészekben véd. „Úgy tűnik, a gyerekek valamilyen formában ösztönösen vonzódnak a kapuspozícióhoz." Fűzte hozzá Szabó Tibor, majd zárszóként annyit mondott: „A modellkedés sok mindenben hasonlít a sporthoz. Itt is vannak sikerek és olykor kudarcok is, de bízom benne, hogy utóbbiban nem sűrűn lesz része a lányomnak. Addig, amíg élvezi azt, amit csinál, támogatjuk, hiszen nagyon úgy fest, hogy Döníz erre a pályára született."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az edző mindig a családban marad

Eddigi edzője, édesapja helyett már vőlegénye irányítása alatt készül a győri atléta. A Győri Dózsa… Tovább olvasom