Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Fitneszcsalád a javából

Némi túlzással ők már most uniós tagok. A győri Dallos Ágnes és Nyers Csaba élete úgy alakult, hogy naponta ingáznak Ausztria és Magyarország között. Teszik ezt kislányuk, a hétéves Boglárka, a munka és nem utolsósorban a sport kedvéért.

Dallos Ágnes neve ismerősen csenghet az edzők körében, hiszen a kortalan édesanya életformája, -stílusa jó két évtizede a fitnesz. Emellett jócskán belekóstolt az üzleti életbe is, hiszen évekkel ezelőtt a tanítás mellett kenyérboltjai is voltak, amiket maga menedzselt. Csabát 15 éve vendéglátós munkája köti egy határ menti étteremhez és sokáig csak hétvégenként látta a család. Az édesanyát viszont naponta a győri Gárdonyi-iskolában várják a lányok és az asszonyok, így először szinte elképzelhetetlennek tűnt, a jövőben hogyan szervezzék a család életét. Vallják, hogy bárhogyan is alakuljon a nap, a lényeg, hogy legalább este együtt legyenek.

Kattintson a képre!

– Naponta jövök-megyek – magyarázza Ági –, de úgy érzem, eddig érdemes volt, hiszen Boglárka a kinti oviban anyanyelvi szinten megtanult németül. A gyerek születése óta először egy, azután két órát tartok naponta. Szerencsésnek érzem magam, mert valahol a hobbim a munkám és fordítva, ráadásul még egy kis pénzt is tudok emellett keresni.

– Könnyebb volt az átállás, most Ági utazik többet – toldja meg a férj. – Én addig vagy a gyerekre vigyázok, vagy egyéb teendőket intézek el, ám a lényeg, hogy ezzel a fajta leterheltséggel együtt jól érezzük magunkat és várjuk a hétvégét, hogy a győri otthonunkba hazajöhessünk.
A csinos aerobikoktató szerint a mai rohanó élet arra ösztönzi az embereket, hogy egészségük megőrzése érdekében egy nyugtató, stresszoldó edzést is becsempésszenek a hetirendjükbe. Ez lehet tae boe, welness, vagy a nálunk most bevezetésre kerülő pilates, amelyek jótékony hatásuknál fogva közérzetjavítóak, nyugtatóak.

Pilates:
„Az ember olyan öreg, amilyennek a hátgerincét érzi" – jegyezte fel Joseph Pilates. A száz éve kidolgozott edzésmódszer voltaképpen kellemes zenére végzett gyakorlatsor, amely karban tartja az egész testet és rugalmassá teszi azt. Az ember 10 óra után érzi a különbséget, 20 után látható a változás és 30 óra elteltével egy új testet kap.
Tae boe
Az önvédelmi sportágak és az aerobik zseniális kombinációja, zenére történő, rendkívül szórakoztató és hatékony edzésmódszer.
– Igyekszem minden új tanfolyamot elvégezni, az élethosszig tartó tanulás a mi területünkön is követendő – vélekedik Dallos Ágnes. – Nyáron Kaliforniában egy barátnőmnél járva ismerkedtem a pilatesszel és úgy éreztem, szívesen belevágnék, mert több korosztálynak szól, kifejezetten kikapcsol és ízület-karbantartó. Megtanultam és csodálatos érzés, hogy ma már a győri nők is gyakorolhatják ezt. Ausztriában – ahol köztudottan sok nő háziasszonyként akár heti háromszor ráér eljönni az edzésekre – valóságos találkahely és traccsparti helyszíne egy-egy fitneszstúdió. Nálunk nagyon nehéz akár generációkat megmozdítani a foglalkozásokra, pedig a pilates és a 3/4 step is rendkívüli lehetőségeket tartalmaz.

Az edző tisztában van vele, hogy rendkívül nehezen moccan ki az a nőt, aki dolgozik, gyermekeket nevel. Főleg azért, mert a lelkiismerete tiltakozik a pluszidő, pluszprogram ellen, amit esetleg a gyerekeitől vesz el. Mégis arra biztatja az asszonyokat, hogy az egészségükért, a karcsúságukért igenis tegyenek. Jövőre az anyukák idejével párhuzamosan megszervezik a kicsik tornáját is, így a családok akár együtt is eltölthetnek egy kellemes, testet és lelket felüdítő órát.
A pilates és a tae boe nemcsak alakformáló, de egyben lélekerősítő is, és a fiúk, férfiak is kipróbálhatják. Ági férje, Csaba is most ismerkedik az új módszerrel és hisz a feleségének, ám emellett imádja az extrém sportokat is. Hét közben egy szomszéd néni segítségére számítanak, ám a Boglárka utcai kert Ági reszortja. Az ízléses elrendezés, a sziklakert is őt dicséri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

M. Schumacher 79. futamgyőzelme

A papírformának megfelelően a hatszoros világbajnok Michael Schumacher nyerte az 55.… Tovább olvasom