Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Figyelemfelkeltő bombagólok

Szabó Ottót az MTK-ból szerződtette a Matáv Sopron csapata. A szlovákiai labdarúgó korán kezdte a légióskodást. Egy súlyos sérülés után került Magyarországra. Szeretne bekerülni a szlovák válogatottba.

Szabó úgy érzi, Sopronban bíznak benne.
Bajnokságot eldöntő gólt szerzett az előző évad utolsó fordulójában a Puskás Ferenc Stadionban az Újpest ellen az MTK-tól a nyáron Sopronba, a Matáv FC-hez került középpályás, a szlovákiai Szabó Ottó. Mint ismeretes, azzal a találattal egyenlített az MTK, hozzásegítve ezzel a Ferencvárost a bajnokság megnyeréséhez.

Persze ez önmagában talán nem lett volna elég ahhoz, hogy a Matáv FC szakvezetése felfigyeljen a ballábas középpályásra. Szabó az előző évadban kétszer is – a bajnoki nyitányon a Hidegkuti-stadionban, a rájátszásban pedig Sopronban – hatalmas bombagólt ragasztott a Matáv kapujába. Ez minden bizonnyal jóval többet nyomott a latban, mint az előbb említett találat.

– Honnan indult és hogyan alakult labdarúgó-pályafutása, amíg Sopronba nem került?

– Szlovákiában, Dunaszerdahelyen kezdtem el futballozni, majd 15–16 éves lehettem, amikor elvitt a bécsi Rapid.

– Ha valakit külföldről ilyen fiatalon elvisz egy ilyen neves klub, akkor az illető nyilván óriási tehetség...

– A Rapidnál nyilván ezt gondolták rólam, Szlovákiában viszont kis túlzással Dunaszerdahelyen kívül szinte azt sem tudták, hogy a világon vagyok. Aztán amikor kikerültem a Rapidhoz, csakhamar meghívtak az U17-es, majd az U19-es szlovák válogatottba is.

– Bejöttek a számításai a Rapidnál?

– Játszottam a klub korosztályos együttesében, aztán kölcsönadtak egy másodosztályú csapathoz. Ezt követően jött egy súlyos sérülés, eltörött a szárkapocscsontom, amely miatt másfél évet voltam kénytelen kihagyni. Aztán pár meccsen szerepeltem a Rapid csapatában, tavaly pedig az MTK-hoz kerültem.

– Ott „belekóstolt" a magyar futballba. Hogy érezte magát?

– Lehet bármilyen jó is egy közösség, és lehet egy csapaton belül bármennyire is jó a légkör, nem érdemes mellébeszélni. Egy futballista a csapatában akkor érzi magát igazán jól, ha bizalmat kap, ha folyamatosan játszhat. Nos, én bár nem voltam sérült, úgy érzem, elég kevés alkalommal jutottam szóhoz, éppen ezért nem is igazán éreztem jól magam az MTK-nál.

– A Sopronnak viszont két bombagólt lőtt. Ez a kitűnő rúgótechnika adottság vagy rengeteg gyakorlás eredménye?

– Inkább adottság, hiszen már nagyon fiatalon el tudtam rúgni a labdát akár 40–50 méterre is. Ez persze csak egy része a futballnak, hogy valaki jól lő, attól még nem lesz önmagában jó játékos az ember. Ahhoz, hogy ez így legyen, rengeteg gyakorlás és munka kell.

– Azt tudja-e, hogy Sopronban nem lesz könnyű dolga, hiszen azt a Huszti Szabolcsot kell pótolnia a bal oldalon, aki röpke fél év alatt a Matávból lett stabil tagja a válogatottnak.

– Ez így van, de azt már most jobban érzem, hogy számítanak rám, hogy bíznak bennem Sopronban, hogy fontos vagyok a csapat számára. Ami pedig Husztit illeti, valahol én is azt szeretném elérni, ami neki sikerült itt Sopronban. Bízom benne, hogy én is folyamatosan jól tudok teljesíteni és akkor bekerülök a válogatottba, csak persze nem a magyarba, hanem a szlovákba.

– Valóban lát erre reális esélyt?

– Természetesen. Miért ne látnék? Jelen pillanatban ugyan egy kicsit fáradt vagyok, de azt hiszem, ebben az időszakban ez így van rendjén. Azt gondolom, ha a sérülések elkerülnek, akkor minden csak rajtam múlik. Ha ez így lesz és valóban hozni tudom azt, amire képes vagyok, és játszani tudom a saját játékomat, akkor senki nem csalódik majd bennem Sopronban.

– Végezetül a „szakmán" túlmenően, mit csinál, amikor szabadideje van?

– Ha időm engedi, akkor hazautazom Szlovákiába a barátaimhoz. Ott pedig közösen kitaláljuk, mi legyen a program.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három győri érem az EB-ről

Három győri kajakos három éremmel gazdagabban térhetett haza a poznani ifjúsági kajak-kenu… Tovább olvasom