Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Fiatalosak és vagányak

Győr első osztályú női kosárlabdacsapata remélhetőleg októbertől az NB I A csoportban szerepelhet.

Szijjártó Péter
Győrnek több mint 40 év után lesz első osztályú női kosárlabdacsapata. A profiliga jogerős döntést hozott és ezzel minden akadály elhárult, hogy a Rába Quelle-Foton októbertől az NB I A csoportjában szerepelhessen.

A klubnál természetesen örömmel fogadták a hírt, hiszen már mindent előkészítettek a jó szereplés érdekében. Szijjártó Péter, a klub elnöke: „A korábbi soproni egyesületnek több rendezetlen számlája volt a játékosok, a beszállítók és a hatóságok felé, de ezeket már rendeztük.

A jövőben szeretnénk elkerülni a hasonló eseteket, éppen ezért nem tűzünk ki irreális célokat, nem készítünk teljesíthetetlen terveket. De hozzá kell tenni: az NB I-ben az állandó költségek is meglehetősen magasak. Az első évben a hatodik-hetedik hely megszerzését várjuk a gárdától.

Bízunk benne, hogy Győr sportszerető közönsége mellénk áll, ezért kértem a lányoktól, minden mérkőzésen úgy hajtsanak, hogy az emberek – az eredménytől függetlenül – azt érezzék, megérte kijönni a meccseinkre. Az eddigi tapasztalataim pozitívak a lányok hozzáállását illetően."

Az elnök azt mondja, a Rába Quelle-Foton keretének összeállításakor olyan játékosokat igyekeztek szerződtetni, akik a pályán ellentmondást nem tűrők, ha kell, a falnak is nekimennek, az akadályokat gond nélkül veszik, fiatalosak és rendkívül vagányak.

„Pécsről érkezett hozzánk Antalovics Adél és Pénzes Kinga. Az ottani mentalitást ismerve a hozzáállásuk garancia lehet céljaink elérésére. Talán kevesen tudják, hogy a Székesfehérvárról igazolt Ürmös Edina tavaly a második vonalban a legtöbb IBM-pontot gyűjtötte. A magyar mezőny egyik irányítóreménysége Orsó Viktória, szerintem sokat fogunk még hallani róla. Négy soproni kosaras is kitartott mellettünk: Hadarits Kinga, Horváth Adrienn, Farkas Petra és a juniorválogatott Takács Diána.

Szekszárdról sikerült elcsábítani Koncz Juditot, akit az egyik legnagyobb igazolásunknak tartok, akkor nyugodtam meg igazán a jövőnket illetően, amikor az aláírása megjelent az átigazolási lapunkon. Szombathelyről jött István Linda. A keret egyetlen légiósa a litván Rima Margeviciute, aki hazája válogatottjával napjainkban is az Európa-bajnokságon tartózkodik.

Magyar Andrást, a korábbi soproni bajnokcsapat edzőjét azért szerződtettük, mert ennek a fiatal, összeszokatlan társaságnak egy ilyen felkészült, tapasztalt, rutinos szakemberre volt szüksége. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy doktor Szücs Jenő vezetésével az országban egyedülálló rehabilitációs, rekreációs részleg áll a csapat mögött."
A klubnak eddig negyvenhét megkötött szponzori szerződése van és az elnök szerint még egy „nagy hallal" jó úton haladnak a tárgyalások. Ez a cég először jelenne meg szponzorként a győri sportpalettán.
A klubnál sikerként könyvelik el, hogy javaslatukra a liga az eddigi U20-as helyett U22-es bajnokságot írt ki. Az utánpótláscsapatban zömében – a GYKC révén – győri játékosok kapnak helyet.

„Megkezdtük az utánpótlásbázis kialakítását, szeretnénk elérni, hogy minél több iskolában foglalkozzanak kosárlabdával. A kezdeti tapasztalataink kedvezőek. A mérkőzéseink időpontját egyeztettük az ETO KC-vel és az ETO FC-vel is, hogy a szurkolók mindhárom klub bajnoki találkozóit megtekinthessék. Különböző kedvezményeket kínálunk a belépő-, illetve a bérletvásárláshoz, a nyitótalálkozóra pedig a Kisalföldön keresztül háromszáz jegyet sorsolunk ki az olvasók között. A Rába Quelle Foton remélem, úgy lesz sikeres, hogy közben Győrött nem sérti senki érdekeit sem."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A doppingvádak miatt a visszatérésen gondolkodik Armstrong

Az idei, hetedik Tour de France-sikere után visszavonult amerikai Lance Armstrong szerint jó válasz… Tovább olvasom