Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Fiatalokra építik a csapatot

Saját nevelésű fiatalokra építenek Dunaszentpálon. Az őszi elsőség után a feljutást is vállalnák.

Idén felújítják a pályát. A hosszú éveken át Szeredi Mihály elnök nevével fémjelzett dunaszentpáli sportegyesület labdarúgói egy őszi elsőség megszerzésével köszönték meg a volt elnök tevékenységét, akit a közelmúltban megtartott közgyűlésen Pércsy Gábor váltott az elnöki funkcióban.

– A sportegyesület eredményei hozzátartoznak egy község arculatához, ezért mind az önkormányzatnak, mind pedig egy község első emberének támogatni kell a fiatalok sportolását, testedzését – mondta Várföldi Lajos, Dunaszentpál polgármestere. – Úgy szólt a határozatunk, hogy az önkormányzati támogatás fejében elvárjuk, minél több helyi fiatalt vonjanak be a sportmunkába, mi nem idegen tollakkal akarunk ékeskedni. Ennek tükrében kezdte el a munkát Csollány János edző, és azóta beépítette a csapatba Németh Tamást, Fekete Ákost vagy éppen Szabó Józsefet.

A hatszázhatvan lelket számláló kisközségben csak az alsó tagozatos gyerekek járnak helyben iskolába, a felsősök Dunaszegen tanulnak. A fenntartó önkormányzat ezért úgy döntött, hogy a kisiskolások részére kötelező a szervezett sportfoglalkozások megtartása, amit Ménesi Zsolt pedagógus lelkiismeretesen végez is, ennek pedig egyenes következménye, hogy a gyerekek egyre nagyobb számban jelentkeznek a csapatnál.

– Köztudott, hogy az önkormányzatok nem dúskálnak az anyagiakban. Ha a csapat feljut, tudják vállalni a költségeket?
– Az anyagi lehetőségek nálunk is végesek, de úgy hiszem, hogy a több mint félmilliós támogatásunk mellett találunk majd további forrásokat a szükséges összeg előteremtésére. Az új vezetőség és a csapat majd eldönti, hogy melyik osztálybeli szereplést vállalja, egyelőre még előttünk a tavasz és hasonló hozzáállással először meg kell tartani az őszi első helyezésünket, majd utána dönteni a folytatásról.

Dunaszentpálon az anyagiak mellett a tárgyi feltételekről is gondoskodni akarnak. Az öltöző a korábbi elnöknek köszönhetően megfelelő színvonalú, a pálya viszont nem. Ennek érdekében tavaly pályázaton nyertek két és fél millió forintot a pálya felújítására, amelyet idén szeretnének is elvégezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner ex-menedzserének versenyzője inful a Minardinál

A Minardi-istálló az osztrák Patrick Friesachert nevezte meg Christijan Albers csapattársának, így… Tovább olvasom