Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Fiatalításra törekednek

A megyei kézilabda-szövetség az egyik legnépszerűbb sportág testülete a régióban.

Dr. Jámbor Attila
Új sorozatot indított a Kisalföld, amelyben a megyei szakszövetségek elnökei értékelik saját testületük teljesítményét. Szólnak örömeikről, gondjaikról, valamint jövőbeli terveiket is bemutatják.

6. A megyei kézilabda-szövetség az egyik legnépszerűbb sportág testülete a régióban. Több mint ezer – pontosan 1269 – igazolt kézilabdázót tartanak nyilván, s csak remélni lehet, hogy ez a szám a későbbiekben sem csökken. Dr. Jámbor Attila elnök harmadik ciklusát tölti a szövetség élén, mandátuma azonban hamarosan lejár.

„ Márciusra tűztük ki a beszámoló és tisztújító közgyűlést. Amennyiben úgy alakul, vállalom, hogy tovább vezessem a megyei szövetséget. Feladat lesz bőven, hiszen a megyei felnőtt- és utánpótlás-bajnokságok szervezése mellett részt veszünk az országos utánpótlás- és középiskolás bajnokságok, valamint a kupák helyi szervezésében. Lassan egy évtizede pedig az MKSZ megbízásából az egyik NB II-es csoport bajnokságát is mi felügyeljük" – mondta az elnök.

A jövőben egyébként éppen a megnövekedett feladatok miatt szükségesnek látja a jelenlegi elnök, hogy az új elnökség nagy figyelmet fordítson a játékvezetői kar frissítésére és fiatal társadalmi aktívák bevonására.

„ Természetesen csak elismerés illeti azokat az embereket, akik most is tevékeny részt vállalnak a szövetség munkájában. Kovács Tivadar,

Heitter Gábor, Fodor Péter, Pidl János vagy Hofbauer Nándor több éve pótolhatatlan munkát végez, de a segítség valamennyi területen elkel."
Az elnök elmondta: amellett, hogy a megye, ezen belül Győr a sportág egyik hazai fellegvárának számít, azért vannak problémák ebben a térségben is.

„ Nem szabad elmenni amellett, hogy azokon a helyeken, ahol korábban pezsgő kézilabdaélet folyt, gondolok itt elsősorban Sopronra, Kapuvárra, Csornára vagy Mosonmagyar-

óvárra, most csak hírmondói maradtak a sportágnak. Az új elnökségnek zászlajára kell tűznie azt a célt, hogy újra fellendítse a kézilabdát ezeken a településeken."

Jámbor Attila a megyei bajnoki rendszerre nagyon büszke, hiszen női vonalon másodosztályú küzdelemsorozattal is rendelkezik a megye.
„ Erre rajtunk kívül csak Pest megyében van példa. A megyei másodosztályban tizennégy női csapat szerepel. Az első osztály mezőnye kilenc-kilenc férfi- és női együttesből áll. Az NB II-ben három, az NB I/B-ben kettő, a piramis csúcsán, azaz az NB I-ben szintén két együttes szerepel. Ezenkívül a serdülő- és ifjúsági bajnokságokban szerepelnek az igazolt versenyzők."

Hasonlóan a többi szövetséghez, a kézilabdázók sem dúskálnak az anyagiakban, bár a megközelítőleg egymillió forintos költségvetéssel a „leggazdagabbak" között vannak.

„ Az országos szövetség támogatásából, a pályázatokon nyert pénzekből és az NB II-es bajnokságok szervezéséből befolyt összegből mindig jut a legfontosabb dolgokra, elsősorban az utánpótlás-rendezvények, a felkészülési tornák és a téli bajnokság támogatására."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC Sopron–Hévíz 2–2

A felkészülés során először játszhatott edzőmérkőzést Sopronban a Matáv csapata. Tovább olvasom