Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Fiatal győri teniszező szerezte a GYAC első bajnoki címét

Az újvárosi GYAC fiatal tehetségei remekül szerepeltek az U-14-es fedett pályás országos teniszbajnokságon. A 14 éves Vörös Máté párosban magyar bajnoki címet szerzett, míg egyesben elődöntőt játszott. Rossz hír ugyanakkor, hogy a szintén győri Kéki Márk ismételten térdsérülést szenvedett.

"A minősített felnőtt játékosok és tehetséges ifjúsági versenyzőink tavaly év végén átigazoltak a GYAC egyesületébe, mert így egyszerűbben megvalósítható a 2017-es Győri Ifjúsági Olimpiára (EYOF) aspiráns kisalföldi sportolók támogatása.

Ettől függetlenül egyesületünk, a Győr-Révfalui Tenisz Club (GYRTC) szintén továbbműködik: a Kálóczy téren játszó amatőr teniszezőket ez a klub fogja össze a jövőben is" - kezdte értékelését Soós Szabolcs, a GYRTC elnöke.

"Máté sikere miatt az egyik szemünk nevet, míg a másik viszont sír"

"A tizennégy év alatti versenyzők számára január közepén rendezett országos bajnokság megmutatta, hogy a három év múlva esedékes EYOF-on jó eséllyel győri teniszezők is bizonyíthatják tudásukat a világ legjobb ifjúsági játékosai ellen.

Vörös Máté párosban a fővárosi Khin Dániel oldalán megszerezte a GYAC első magyar bajnoki címét, míg egyesben a dobogó harmadik fokára állhatott úgy, hogy az elődöntőben megszorongatta ellenfelét. Máté sikere miatt az egyik szemünk nevet, míg a másik viszont sír.


Vörös Máté (jobbról a második) társával, Khin Dániellel a győzteseknek járó kupával
Vörös Máté (jobbról a második) társával, Khin Dániellel a győzteseknek járó kupával


Az egyik legtehetségesebb magyar játékosnak tartott, szintén győri Kéki Márknak pont Máté ellen kellett feladnia 4:4-es állásnál a második fordulót ismételten kiújuló térdsérülése miatt. Kéki Márk korábban kétszer is nyert mérkőzést a világ legrangosabb ifjúsági teniszversenyén, az Orange Bowlon Miamiban, de ezúttal hiába jutott párosban az elődöntőbe a győri Kisantal Dominikkal, fel kellett adniuk azt a meccset is.

Természetesen bízunk benne, hogy a szóban forgó három játékos nemcsak a győri, de a magyar teniszrajongóknak is sok örömöt tartogat még" - folytatta Soós Szabolcs.

Salakos vagy műanyag borítású lesz az új győri teniszközpont?

A GYRTC elnöke hozzátette: "az idei felnőtt csapatbajnokságon mind a női, mind a férfi csapat a legmagasabb osztályt jelentő Szuperligába jutásért küzd majd, de vendégjátékost nem kívánunk hívni, vagyis csak a saját nevelésű teniszezőinkre szeretnénk alapozni. A női játékosaink között Szőke Nórának reális esélye van arra, hogy korosztályában, a 16 évesek között a nemzetközi mezőnyben is megismerjék a nevét".

Arra a kérdésünkre, hogy az EYOF-ra tervezett új győri teniszközpont pályaborítása hagyományos salakos vagy műanyag felület lesz, Soós Szabolcs úgy válaszolt: "ez ügyben folytatjuk a megbeszéléseket, biztosat egyelőre nem tudok mondani.

Azon a véleményem vagyok, hogy a fiatal hazai tehetségek edzése szempontjából jobb választás lenne a műanyag borítás, hisz a nemzetközi mezőnyben az év nagy részében gyors felületen zajlanak a mérkőzések, a salakos szezon három hónapig tart.

Tény ugyanakkor, hogy Magyarországon sokkal inkább kedvelik a teniszezők a salakot, bár ebben az is szerepet játszik, hogy többségük nem ismeri a gyors borításokat".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda Eb: Döntőben a franciák

A franciák harmadszor kerültek Eb-n döntőbe. Az előző két alkalommal megnyerték a tornát. Tovább olvasom