Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Fiatal győri csapat az NB I kapujában

Jól szerepeltek a Magyar Kupában és az NB I kapujába jutottak Szabados Oszkár tanítványai, a Győri RC Jedlik röplabdázói. Májusban minden bizonnyal osztályozót játszanak a feljutásért.

Kupabravúr közelében 

A mérkőzések szüneteiben jól jönnek az edzői jótanáBalról: Szabados Oszkár edző, Takács Gergő, Horváth Ádám, Pócza Tibor és Takács László.
Mindenki számára kellemes meglepetést okozott a győri jedlikes férficsapat kiváló szereplése a röplabda Magyar Kupában, amelynek negyeddöntőjében egyedüli NB II-es együttesként mindössze két ponttal maradt le a négy közé jutásról a zalaegerszegi NB I-es gárdával szemben. Szabados Oszkár tanár, az NB II Nyugati csoportját magabiztosan vezető győri együttes edzője szinte természetesnek veszi csapata jó szereplését, hiszen amint mondja: egy ragyogóan összeszokott, szorgalmasan együtt dolgozó társaságról van szó, amelynél hat év munkája érik most be.

Ez a jelenlegi együttes annak idején a tanítványaiból, egy adott osztályból alakult ki, akiknek nemcsak edzőjük, de mérnök-tanáruk is volt. Az edzéseket, a felkészülést igyekeznek úgy alakítani, hogy azok ne gátolja a tanulást. Hogy ez sikerült, bizonyíték rá: a csapatnak már öt tagja egyetemista, miközben van közöttük ifjúsági válogatott is.

Baráti társaság is

A játékosok remekül megértik egymást a pályán csakúgy, mint a szabad időben, hiszen a bajnoki mérkőzéseken kívül is nagyon sokat és szívesen vannak együtt. Így születtek meg a vakációs időszakban aratott strandröplabdasikerek. Az NB II-ben remeklő csapatnak a tagjai az évek során háromszor szereztek a homokos pályákon diákolimpiai országos bajnoki címet, s ugyancsak háromszor voltak junior országos bajnokok, miközben a terembajnokságban is háromszor szereztek junior bajnoki címet, mindannyiszor legyőzve a Keleti csoport győztesét. Strandröplabdában (ahol négytagú csapatok küzdenek) a csapat tagjai közül főleg Takács Gergő, Jónás András, Ónódi Gábor és Takács László brillírozott.

Szabados Oszkár, aki – egykori tanára, Farnady Ernő csábítására ugyancsak jedlikesként lett 16 évesen labdarúgóból röplabdázó, majd 1990-től edző – a gyors, kemény és leleményes játékot szorgalmazza tanítványainál. Az idei bajnokságban még nyolc mérkőzés van hátra ahhoz, hogy május 8-án megvívhassanak az NB I-be jutásért. És közben folytatják a kemény munkát, hiszen heti 10–12 órás edzéssel készülnek a találkozókra, s ebben benne van a hétfői és szerdai reggel hatkor kezdődő, valamint a pénteken és szombaton három órán át tartó felkészülés.

Alacsony átlagéletkor

A Pócza Tibor, Takács Gergő, Jónás András, Ónódi Gábor, Takács László, Angyaláti Gábor, Albert László, Fekete Ákos, Solymos Péter, Horváth Ádám összetételű csapat nagyon fiatal, alig 20 éves átlagéletkorú (legidősebb tagja a 26 éves Pócza, akivel tavaly erősödött az együttes, a legfiatalabbak pedig még csak 16 évesek), remekül bírja a terhelést, s kész arra, hogy a magasabb osztályban is helytálljon.

Az iskolától felbecsülhetetlen segítséget kapnak, s a városi sportbizottság is jelentős támogatást nyújt számukra, csakúgy, mint a Jedlik-szimpatizánsok lelkes köre. Mindezekre a továbblépés, az NB I-be feljutás esetén is számíthatnak.

A mostani hétvégén Győrött a IX. Jedlik-kupa nemzetközi tornán a fődíját házigazdaként hatodik alkalommal szeretnék elhódítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A töltéstavai jó példa

A helyi önkormányzat nemrég megvásárolta Töltéstaván a labdarúgópályát. Felújítják a gyepszőnyeget… Tovább olvasom