Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Fényesen csillogó soproni bronzérem

Bronzéremmel térhettek haza a soproni Berzsenyi kosaras lányai a Cipruson megrendezett ISF iskolai világbajnokságról. Ilyen versenyen utoljára 1999-ben ért el magyar csapat ilyen előkelő helyezést.

Nyolc nap Cipruson – ez már önmagában élményt jelentett annak a tíz soproni kosaras lánynak, akik Horváth József és Horváthné Hartmann Rita testnevelő tanárokkal, valamint Kulcsár Tibor játékvezetővel részt vettek az ISF iskolai világbajnokságon.

A lányok jövőjüket is a kosárlabdapályán képzelik el. A bronzérem jó ajánlólevél.
A lányok jövőjüket is a kosárlabdapályán képzelik el. A bronzérem jó ajánlólevél.


Gergácz Nikoletta, Vass Nikolett, Bella Blanka, Fekete Bettina, Fodróczy Lili, Kuttor Enikő, Szőke Szilvia, Bakó Patrícia, Feigl Fanni és Kocsis Fanni az előző évi diákolimpiai eredmény jóvoltából jutottak ki a világversenyre. A részvétel költségeit iskolájuk, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium állta, amit a csapat bronzéremmel hálált meg.

– A decemberi sorsoláson Bulgáriával, Szlovéniával és Szlovákiával kerültünk egy csoportba, a hat csoportgyőztes között dőltek el a dobogós helyek. Törökország végzett az első helyen, őket követte Szerbia, majd Magyarország. A franciákat, a horvátokat és a németeket is maguk mögé utasították a lányok – mondta nem titkolt büszkeséggel Horváth József.

– Mindennap volt meccsünk, de azért jutott idő arra is, hogy körülnézzünk. Gyönyörű volt az idő, a szervezők kiváló körülményeket teremtettek. Április elsején ráadásul nemzeti ünnep volt Cipruson, legalább láttuk, másoknál ez milyen – mesélik a lányok.

Élményben nem volt hiány: Gergácz Niki például először repült életében, nagyon izgult, de amikor leszállt a repülő Cipruson, kijelentette, ő stewardess lesz. A vendéglátóhelyeken magyar pincérekkel találkoztak, sőt, még ismerős is akadt a szigeten.

A soproni lányok népszerűek voltak nemcsak a versenytársak, hanem a szállodai vendégek körében is, drukkereik hatalmas ovációval köszöntötték őket, amikor a bronzmeccs után – mezben – a szálloda úszómedencéjébe ugrottak.

– A pályán a szerbek voltak ijesztőek, félelmetesen magasak voltak, pedig mi sem vagyunk kicsik – oldódnak egyre jobban a mesélésben a lányok, akik közül a legtöbben a jövőjüket is a kosárlabdapályán vagy annak közelében képzelik el. A ciprusi szereplés után hárman még nem is mentek iskolába hétfőn, mert Budapesten, a válogatottkeret válogatásán vettek részt.

Olvasóink írták

  • 1. józanparaszt 2013. április 11. 13:34
    „Hajrá!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre elkészül a győri aréna - látványterv

A győriek egyik régi álma válhat valóra jövőre: egy év múlva át is adják az új, 5000 férőhelyes multifunkcionális arénát. Tovább olvasom