Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Felvirágoztatták a barbacsi futballt

Egy település, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (64.)

A barbacsi sportköri elnök mindezek ellenére szívesen emlékezik a kezdetekre is.

– A Csornai SE-ben 1977-ben kezdtem a pályafutásomat, két évvel később Dombos Peti bácsinak, az ETO vezetőjének megkeresése után kerültem Győrbe, a Rába ETO korosztályos csapatához. Sajnos 1982-ben térdsérülést szenvedtem, aminek műtét lett a következménye és a több mint fél év kihagyás után már nem tudtam visszakerülni az U18-as csapatba. Ezután még egy évet játszottam a győri MÁVDAC színeiben. Érettségi után még azon a nyáron bevonultam katonának, majd leszerelésem után hamarosan jött a családalapítás. Szülőfalumban telepedtem le, két gyermekem született: egy lányom és egy fiam.

Kajtár Attila
Kajtár Attila

Vállalkozásba kezdett és ezzel együtt akkor megszakadt a kapcsolata a labdarúgással.

– Tíz évvel ezelőtt kerestek meg a barbacsi fiatalok, hogy focizni szeretnének és segítsek nekik csapatot alapítani. Önkormányzati támogatással újjászerveztük a kilenc éve nem működő sportegyesületet és beneveztünk a megyei harmadosztályú bajnokságba. Az alakuló közgyűlésen elnöknek választottak ugyan, de volt idő, amikor az elnöki teendők mellett játékos, majd az utánpótláscsapat edzője, vidéki mérkőzéseink alkalmával pedig a csapatot szállító autóbusz vezetője is voltam. Két év eltelte után aztán hazatértek a máshol játszó helybeli játékosaink is, mint Kovács Róbert vagy Pulai Géza. Ennek eredményeként meghatározó csapata lettünk a bajnokságnak. A tíz év eredménye: két arany-, négy ezüst- és egy bronzérem.

A jól szereplő csapatnak jobb feltételeket kellett teremteni.

– Az önkormányzatunk teljes anyagi támogatásával, no és a barbacsiak sok-sok társadalmi munkájával tavaly elkészült az új öltözőépületünk és a pályavilágításunk. Nemrégiben megnyertük a bajnokságot és vállaltuk a feljutást a megyei másodosztályba. Kezdeti sikereink után sérülések és eltiltások miatt gyakran létszámhiánnyal küszködtünk, ami meglátszik a helyezésünkön. A tavaszi szezonra mindenképpen megerősítjük a csapatunkat, és fő célunk, hogy benn maradjunk az osztályban. Szakmai téren is sikerült előrelépni, hiszen ősztől az egykori ferencvárosi labdarúgó, Csizmadia Csaba lett a szakmai munka felelőse, akivel remélhetőleg tavasszal jobb helyezést érünk el – mondta Kajtár Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vámosszabadi: feljutásról nem beszélnek

A Vámosszabadi csapata lett az első a 2012/13-as bajnokság felénél a megyei harmadosztály Friss Víz Liga csoportjában. Tovább olvasom