Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Felvirágozhat a téti vívóélet

Két éve, hogy az országos vívószövetség vezetői világbajnokok kíséretében látogattak el Tétre, hogy kezdeményezzék a sportág újabb vidéki bázisának létrehozását. Azóta megalakult és eredményesen működik a Sokoróaljai Vívóegylet.
Kunfalvy Péter, a téti vívók edzője a klub megalakulásakor még külföldön edzősködött. Ám felkérésre hazajött, s most odaadással foglalkozik a téti és környékbeli fiatal tehetségek kinevelésével. Amint beszélgetésünk alkalmával elmondta: kicsit lehangoló és minden türelmet próbára tevő volt, hogy másfél évig eltartott az újonnan létrehozott sportklub bejegyeztetése.

A bürokrácia azonban nem tudta kedvét venni a kezdeményezőknek, s most már hivatalosan is működik a magyar vívósport 56. egyesülete, a Sokoróaljai Vívóegylet.
Edzéseikre, amelyeket a helyi iskola tornacsarnokában tartanak, Tétről és a környékről érkeznek a tíz és tizennégy év közötti gyerekek. Eddig 25-en jelentkeztek az edzőnél, közülük 15-ös a stabil keret. Párbajtőrözést tanulnak, s közülük a legjobbak már túl vannak az első versenyeken, indultak a magyar bajnokságon is.

A legjobb eredményt nemrégiben Szombathelyen egy nemzetközi versenyen Bogdán Ella érte el hatodik helyezésével. A Tapolcán rendezett országos gyermekversenyen Mészáros Tibor második lett, a hét végén Pécsett rendezett újonc korosztályú országos párbajtőrversenyen pedig a nála nagyobbak között a harmadik helyet szerezte meg. A téti párbajtőr-lánycsapat az újoncbajnokságon az UTE együttesét verve bejutott a legjobb nyolc közé. Ezek még csak a kezdeti lépések, amelyeket az edző véleménye szerint minden bizonnyal jóval fényesebb sikerek is követnek majd, hiszen több olyan igazi tehetség akad, mint az első háziverseny győztese, a kis Bakacs Beatrix, aki ha ráérez a siker ízére, akkor a szorgalmas munkát sem fogja sajnálni a sportpályafutása kiteljesedéséhez.

Az idén még jó néhány alkalom kínálkozik a tétieknek a bizonyításra, például a hét végén Budapesten, ahol az idei gyermekbajnokságot rendezik, s majd Veszprémben, a kadett korosztály vidékbajnokságán.
A lelkes edző véleménye szerint a Sokoróaljai Vívóegylet jövőjét a szorgalmas munka mellett garantálja az a sokrétű támogatás is, amit a polgármesteri hivataltól, személy szerint Szabó Ferenc polgármestertől, valamint az iskolától kap, amihez olyan támogatások járulnak, mint amilyet a Sokorói Kft. vezetője, Majsa Sándor biztosít a fiatal téti vívóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védekezés nélkül nehéz nyerni

DKSK Euroleasing- Orsi Sopron 106 97 (23–22, 31–20, 27–19, 25–36)… Tovább olvasom