Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Féltek és levonultak a pályáról

Idő előtt lett vége hétvégén a Sopronhorpács–Kópháza megyei harmadosztályú találkozónak. A vendégcsapat a 80. percben levonult a pályáról.
A vártnál hamarabb ért véget vasárnap a Sopronhorpács–Kópháza bajnoki futballmérkőzés. Információink szerint a találkozó 78. percében a Kópháza egyik játékosa, Takács Arnold – aki egyben a klub elnöke is – szóváltásba keveredett egy sopronhorpácsi futballistával. Az esetnél dulakodás alakult ki a pályán. Végül a hazai kapust, Kovács Sándort és a kópházi elnököt a játékvezető kiállította.

A mérkőzés a történtek után félbeszakadt, mert a vendégegyüttes – csapatkapitánya kivételével – levonult a pályáról. Horváth Zoltán sopronhorpácsi edző úgy véli, ilyen jeleneteknek nincs helye a futballpályán.

„A szóváltást követően egy vendégfutballista ellökte a játékosomat – kezdte az edző. – Ekkor rohant oda az esethez a kapusom, akit a kópházi elnök meg akart ütni, ezért a nyakánál fogva őt a földre rántotta, a kapusunk csak önvédelemből cselekedett. A játékosokat egyébként a játékvezető jogosan piros lappal büntette. Miután megnyugodtak a kedélyek, én mentem volna be csereként, de ez már nem történhetett meg, mert a kópházi csapat elhagyta a pályát. Kértük a játékosokat, hogy játsszuk végig a meccset, de hajthatatlanok voltak. Sajnálom, hogy így alakult" – tette hozzá a hazai tréner.

A kópházi elnök másképp emlékszik az esetre.
„Háttal álltam a kapusnak, és úgy rántott le a földre. Ezután nem érezte biztonságban magát a csapat, ezért mentünk le a pályáról. Tavaly ugyanezen a találkozón a játékvezetőt fenyegették meg a hazaiak. A mérkőzést megóvtuk, kórházban is voltam látleletet vetetni" – mondta Takács Arnold.

Olvasóink írták

 • 6. Cesc10 2012. október 07. 12:02
  „akik idegbeteg állatok ne focizzanak sehol ;))”
 • 5. Nanu 2012. október 04. 08:29
  „aki félti a testi épségét, ne focizzon megye 3 ba :)))”
 • 4. Cesc10 2012. október 02. 16:00
  „Persze, hogy levonultak, ha féltették a testi épségüket és a játékosok nem voltak kellően biztosítva. Más dolgozni megy másnap, persze hogy az alapból is idegbeteg horpácsiak ellen egy ilyen incidens után (ami mégjobban felhúzta őket) nem válallják a játékot. A mérkőzés játékvezetője pedig szokás szerinte fogalmatlan volt, egyáltalán nem tartotta kézben a meccset.”
 • 3. Nanu 2012. október 02. 12:11
  „így van , az a baj, hogy a jó játékvezető nevezhető "tisztelet a kivételnek"”
 • 2. Martinbá 2012. október 02. 11:52
  „Példás büntetést az összes levonuló csapatnak,mert nem ez a megoldás!Természetesen az össze-vissza fütyürésző jvk-nek is/tiszt.kiv./,mert van olyan aki a hét végén élvezkedi ki magát/az egész heti otthoni kussolás után/,és teszi tönkre játékosok,nézők szórakozását.”
 • 1. Nanu 2012. október 02. 09:35
  „A játékvezetésnek kéne szabályozni a mérkőzést sárga illetve piros lapokkal, vagy el is küldheti a pályától az illetékest. Sajnos nem tudnak felnőni egyes játékvezetők a feladathoz, csak a pénz lebeg előttük amit kapni fognak és hogy valahogy legyen vége a meccsnek. Lapot nem mernek adni mert félnek :) de ha pár meccsre el tiltanák azokat a játékosokat akik "ilyenek" vissza lehetne szorítani a hasonló eseteket.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félpályás góltól a klub szertáráig

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron… Tovább olvasom