Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Feltámadt poraiból a legendás SFAC

Az egykoron rivaldafényhez szokott soproni piros-fehér labdarúgók az elmúlt 102 év legnehezebb és egyben legdrámaibb idényüket zárták.
Sokáig „kacérkodtak" a Guinness-rekorddal, de végül a bajnokság befejezése előtt „beleszaladtak" egy döntetlenbe, s így odalett a csúcskísérlet. Huszonnyolc mérkőzésből huszonhét vereség, egy döntetlen, 27–181-es gólkülönbség. Becsületükre legyen mondva a játékosoknak és örök optimista elnöküknek, tisztességesen végigjátszották a bajnokságot, sőt, a fair play versenyben a harmadik helyet szerezték meg. A bajnokság végeztével már mindenki a megszűnésükről beszélt, s egyszer csak mint a mesében, feltámadt a 102 éves egyesület: új alapokon, új vezetési modell, és „honvágyat" kapott egykori SFAC-játékosok.

Mint azt Hidegségi György, a fáradhatatlan, csupa szív elnök mondotta: „Nem volt szívem magára hagyni a 102 éves egyesületet, hiszen a világhírű Barcelona is csak 100 éves." Az új szakosztályvezető, a kitartásáról és szerénységéről híres Kocsis Tamás – mellesleg elismert üzletember, a teke, a darts és a kosárlabda kiemelt támogatója – új elképzelésekkel állt elő és terveit meg is valósította. Közel negyven labdarúgója van a klubnak és egy kiváló soproni sportember, Gosztola József lett a csapat játékos-edzője. Az évek alatt eltávozott egykori SFAC-isták most úgy érezték, eljött az idő, rajtuk a sor. Kiegészültek a meglévő játékosokkal, élükön Hegedüs Zoltán edzővel, aki a tartalékok irányítását vállalta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénkből négyen az atlétikai EB-csapatban

A debreceni országos bajnokság után a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége kijelölte az augusztus… Tovább olvasom