Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Feltámadhat a SFAC

Új távlatok nyílhatnak az elmúlt idényben a megyei harmadosztályban csoportjában a nyolcadik helyen végzett Soproni FAC 1900 életében.
A felnőttcsapatot működtető szakosztály élére Gőbl Gábort nevezték ki, aki nagy tervekkel látott munkához a piros-fehéreknél.

Gőbl Gábor ismert alakja a hazai futballéletnek, 2000-től a Matáv FC Sopron menedzsere, kisebbségi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója is volt. Dolgozott az FC Sopronnál, a ZTE-nél, majd támogatta az SVSE-t is. Jó ideje azonban nem hallatott magáról futballkörökben.

– Lélekben sosem szakadtam el a labdarúgástól, most pedig hívtak – konkrétan Kocsis Tamás, a klub elnöke –, hogy segítsek, mert hisznek a munkámban, abban, amit eddig elértem. Így kerültem a SFAC-hoz – kezdi Gőbl Gábor. – Vonzott az izgalmas feladat, hogy egy olyan amatőr csapatot építsünk fel, amely méltó a város hagyományaihoz és betölti azt az űrt Sopronban, ami jelenleg a profi SVSE és a megyei harmadik vonal között van. Mindezt úgy kell megtenni, hogy versenyképes alternatívát kínáljunk a helyi fiataloknak, akik ezek után reményeim szerint inkább bennünket választanak majd, mint az osztrák hatodik ligabeli szereplést.

Labdarúgást pártoló lokálpatriótaként úgy gondolja, hogy az SC Sopron utánpótlás-nevelő egyesületből kikerülő 18–19 éves labdarúgók számára kell lehetőséget biztosítani legalább a megyei első osztályban történő szereplésre.

– E cél érdekében a klub új stratégiával vág neki a következő bajnoki szezonnak – folytatja Gőbl Gábor. – Ágoston Zsolt személyében az utánpótlás-nevelés terén lényeges eredményeket elért ambiciózus főállású edzővel vágunk neki az idénynek. A csapat keretét is szükség szerint alakítjuk át, erősítjük meg. Megkezdtem a szponzori, támogatói kör kialakítását, hogy a terveinkhez szükséges pénz rendelkezésre álljon. Eddig nagyon kedvezőek a tapasztalataim, minden általam megkeresett vállalkozó és cégvezető kézzelfoghatóan támogatja a SFAC újjászületését.

A 115 éves Soproni FAC 1900 a remények szerint idén júliustól olyan állapotban lesz, hogy bármelyik megyei osztályban megállhatja a helyét.

– Örömmel lépnénk felsőbb osztályba, ha valamelyik jogosult klub nem vállalja a szereplést – említi végül a szakosztályvezető. – A SFAC-ot szeretnénk rövid idő alatt a regionális labdarúgás egyik fellegvárává tenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda - Euroligában indul a Sopron

Eldőlt, hogy egy év „önkéntes távollét" után ismét a legrangosabb európai klubsorozatban, az… Tovább olvasom