Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Felszámolás az ETO ellen

A győri Dimenzió Kft. tízmillió forintos tartozás miatt felszámolási eljárást kezdeményezett a Győri ETO FC Kft. ellen.
Látványterv: a Dimenzió Kft. munkája A tervek készen: A 2008-as meghiúsult EB-pályázat még ma is érezteti hatását.
Érdekesség, hogy Bodrossy Attila, a tervezőiroda ügyvezetője is sajnálatosnak tartja a lépést. A 2008-as meghiúsult EB-pályázat még ma is érezteti hatását. Az arra készített stadionrekonstrukciós terveket ugyanis Győrött még mindig nem fizették ki a tervező Dimenzió Kft.-nek. A cég emiatt felszámolási eljárást kezdeményezett az ETO FC Kft. ellen. Mint Bodrossy Attila ügyvezető elmondta, sajnálja, hogy ezt kellett tenniük, de csak így tudják viszontlátni a pénzüket.
A labdarúgóklub nem ért egyet a fizetési kötelezettséggel, ennek ellenére a harmincnapos határidőn belül kiegyenlíti a számlát.

Sokba kerül a Győri ETO FC-nek az elbukott EB-pályázat. A 2008-as kontinensbajnokságra benyújtott tervek között a stadionok korszerűsítése is szerepelt. Ennek tervezését Győrben a helyi Dimenzió Kft. készítette el.
Mint ismeretes, az Európa-bajnokság rendezési jogát Ausztria és Svájc közösen nyerte el, noha a magyar pályázat is végig versenyben volt.
A kútba esett lehetőség után a stadionrekonstrukció tervezésének költségét Győrött mindez idáig senki nem fizette ki. Mivel a szerződés az egyesülettel köttetett, ezért a tervező cég felszámolási eljárást kezdeményezett az ETO FC Kft. ellen, hogy végre megkapja pénzét. Bodrossy Attila, a cég ügyvezetője sajnálatosnak tartja, hogy ehhez a lépéshez kellett folyamodniuk, de nem volt más választása.

Bodrossy Attila
– Leszögezem, magam is úgy érzem, az ETO csapdába került, s a legkevésbé a klub tehet arról, hogy még mindig nincs kifizetve a tervezés költsége – kezdte Bodrossy Attila. – A szerződést eredetileg a Stadion Invest Rt.-vel kötöttük meg, később azonban az ETO ezt átvette, így pillanatnyilag ők azok, akiken be tudjuk hajtani a tízmillió forintot. Hozzáteszem, nem vádolhatnak azzal, hogy türelmetlenek voltunk, elvégre a számlát még tavaly november közepén állítottuk ki, de mivel az alvállalkozók már tőlünk is követelik a pénzüket, ezért lépni kellett. Hangsúlyozom, sajnálatosnak tartom, hogy ezt kell tennünk, de csak így tudunk a pénzünkhöz jutni.

Szemán György , az ETO ügyvezetője az üggyel kapcsolatban csupán annyit mondott: nem értenek egyet azzal, hogy őket terheli ez a költség, ugyanakkor fizetni fognak. Harminc napjuk van a számla kiegyenlítésére, s ez a határidőn belül meg is történik.

Szemán elmondta még, a klub rendezte tartozását az egykori vezetőedző, Tamási Zsolt felé is, így az MLL fegyelmi bizottságának határozata: az ETO játékjogát szeptember 15-ig felfüggesztik, nem lép érvénybe.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradtak a győzelmek

A Matáv Sopron hazai környezetben, a Győri ETO FC idegenben lépett pályára felkészülési mérkőzésen.… Tovább olvasom