Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Felsőházi tagság

Kispest Honvéd–Győri ETO FC 0–2 (0–1) Kispest, Bozsik-stadion, NB I-es labdarúgó-mérkőzés,1500 néző. V.: Makai (Varga II, Ortó).
Az ETO nemcsak küzdőszellemben – itt Nicsenko birkózik Mészárossal és Erős Gáborral –, minden tekintetben felülmúlta a Kispestet.
Kispest: Tóth – Mészáros, Hrutka, Filó (Hercegfalvi a szünetben) – Erős G. (Dubecz, 63. p), Bárányos (Zombori, 63. p), Erős K., Balogh – Torghelle, Sasu, Hamar. Vezetőedző: Pze Tibor.
ETO: Sebők 4 – Böjte 4, Salamon 2, Stark 3, Kartelo 3,5 – Baumgartner 2,5 (Peric, 79. p), Szanyó 3, Jäkl 2,5 (Horváth R., 86. p), Füzi K. 3 – Nicsenko 2,5, Bajevszki 3 (Herczeg, 64. p). Szakmai igazgató: Varga Zoltán.
Gsz.: Kartelo, Bajevszki.
Sárga lap: Sasu (33. p), Mészáros (48. p), ill. Baumgartner (24. p), Nicsenko (79. p).
Szögletarány: 6:8 (3:4).

Egyperces gyászszünet vezette be a mérkőzést; az ETO 1963-as bajnokcsapatának közelmúltban elhunyt játékosára, Adrigán Zoltánra emlékeztek a résztvevők.
7. p: Sasu elvette a labdát a tétovázó Salamontól, a győri térfél közepén kapura tört és 20 méterről leadott lövése a jobb oldali kapufáról vágódott a mezőnybe.
10. p: Füzi K. bal oldali szögletétét Kartelo 8 méterről bólintotta kispesti hálóba. 0–1.
14. p: Bajevszki növelhette volna a győriek előnyét. Az előtte fekvő Tóth kapust is igyekezett kicselezni, aztán 10 méterről fordulásból az oldalhálóba lőtt.
35. p: Ismét Bajevszki került helyzetbe, 6 méteres lövése azonban az elévetődő Tóthban akadt el.
46. p: Hrutka 22 méteres szabadrúgását védte szépen Sebők.
47. p: Szanyó 25 méteres lövése szállt nem sokkal a bal alsó sarok mellé.
54. p: Kartelo 20 méteres bombáját a felső léc hárította.
55. p: Böjte szép egyéni játékkal középen kitört, aztán önzetlenül középre gurított és az érkező Bajevszki laposan a hálóba lőtt. 0–2.
70. p: Formás győri akció végén Herczeg került tiszta lövőhelyzetbe, 12 méterről azonban a kapu fölé zúdította a labdát.
72. p: Szanyó nagyszerű fejese nem sokkal szállt el a bal felső sarok mellett.
73. p: Herczeg egyedül tört kapura a balösszekötő helyén, 10 méterről a kifutó Tóthot találta telibe, bent pedig Nicsenko várta az átadást az üres kapu előtt.
78. p: Herczegfalvi a győri védők között a gyepre esett a 16-oson belül és még a hazai szurkolók is elcsodálkoztak, hogy Makai a büntetőpontra mutatott. A 11-est Sasu lőtte rá, Sebők pedig remek vetődéssel ütötte a labdát a felső léc fölé.
80. p: Herczeg megszerezhette volna az ETO harmadik gólját, százszázalékos ziccerben azonban 10 méteres lövését Tóth szögletre mentette.

Kispesten nagy a tét: írtuk a szombati mérkőzés beharangozójának címében, mert az ETO-nak mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy a bajnoki folytatásban a felsőházban játszhasson. Nos, a kedvenceit a fővárosba is elkísérő, maroknyi zöld-fehér szurkolótábornak szerencsére nem sok izgulnivalója akadt a kilencven perc során, mert a vendégek szinte végig uralták a mérkőzést és könnyed játékkal begyűjtötték a fontos három pontot. Az is az igazsághoz tartozik azonban, a Kispest szombati teljesítménye nem ütötte meg az NB I-es szintet.
Sasu kezdeti kapufáját leszámítva a hazaiak játéka sokáig semmi veszélyt nem jelentett a győri kapura, Starkék magabiztosan rombolva állították meg a vérszegény akciókat. Kartelo fejeséből aztán viszonylag korán megszületett a vezető gól, így az előny birtokában nyugodtabban futballozhattak a legjobb hat közé igyekvő zöld-fehérek. Nem sokkal később Bajevszki kétszer is bevehette volna Tóth kapuját, a macedón támadónak azonban ekkor még nem volt szerencséje.
Az öldöklőnek egyáltalán nem nevezhető iramban is rengeteg hiba csúszott a játékba, a „szurkolók" így hamar „megtalálták" a hazai labdarúgókat és Pze Tibor vezetőedzőt. A kispesti mester sem lehetett elégedett a produkcióval, mert már a 25. percben melegíteni küldte a cserejátékosokat.

A szünetben elkezdett szakadni az eső, és ez ébresztőleg hatott a pályán lévőkre. Élénkebb lett a játék, amelybe továbbra is rengeteg hiba csúszott, ám egyértelműen az történt a gyepen, amit a győriek akartak. A találkozónak ebben a szakaszában szinte percenként kerültek helyzetbe Her- czegék, ám a számtalan lehetőségből mindössze egyet sikerült értékesíteni. A „hajrában" a Kispest még büntetőt is hibázott, így az ETO létfontosságú sikerét végül semmi sem veszélyeztette.
Varga Zoltán győri színekben második győzelmét is Kispesten aratta, és ha játékosai jobban koncentrálnak, megismételhették volna a múltkori eredményt (1–6)...

Őze Tibor: – Elsősorban akarati tényezôkben múlt felül bennünket a Győr, és mivel ez az egész mérkôzésre jellemző volt, ennek a találkozónak csak vereség lehetett a vége. Nagyon csalódott vagyok.
Varga Zoltán: – Megérdemelten nyertünk, különösen a második félidôben látottak alapján mondom azt, hogy a fiúk megérezték, mi a tét, és most dicséretes volt a küzdőszellemük. A helyzetek alapján még nagyobb különbséggel is győzhettünk volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sportéletet is megzavarta az atípusos tüdőgyulladás

Egyre több sportesemény megrendezése kerül veszélybe az Ázsia-szerte terjedőben lévő atípusos… Tovább olvasom