Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Felpörgetik az asztalitenisz-életet Sopronban

A Deák Téri Általános Iskolában első évfolyamon 30, másodikon pedig 15 gyerkőc kezdett el asztaliteniszezni.

A diáksport országos fejlesztési programjának keretében – összhangban a soproni önkormányzat idevonatkozó elképzeléseivel – a Szerződő felek az elmúlt évben megállapodtak abban, hogy a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában lévő Deák Téri Általános Iskolában a 2011-2012. évi tanévtől kezdődően – felmenő rendszerben – „Asztalitenisz Sulit" hoznak létre. Az országosan egyedülálló kezdeményezés sikeresnek bizonyult, s azóta a második évfolyamon is elindult az asztalitenisz oktatása.

Az „Asztalitenisz Sulit" létrehozók az együttműködési megállapodásban rögzítették, hogy a jövőben is szorosan együttműködnek és mindent megtesznek azért, hogy a program hosszútávon is sikeres legyen. 

A Deák Téri Általános Iskola fenntartója továbbra is támogatja, hogy az iskola asztalitenisz bázis iskolaként működjön.

Az együttműködés segítségével tovább népszerűsíthetik az asztaliteniszt a városban.
Az együttműködés segítségével tovább népszerűsíthetik az asztaliteniszt a városban.


Az iskolai foglalkozások szakmai színvonalának biztosításáért továbbra is a Turris SE szakképzett edzői felelnek, továbbá az egyesület Asztalitenisz Szakosztálya a diákok rendelkezésére bocsátja az eredményes működéshez szükséges technikai eszközöket, beleértve ebbe a Kőszegi úti asztalitenisz csarnok igénybevételét is.

Az együttműködés harmadik résztvevője a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt az „Asztalitenisz Suli" 2012/2013. tanévben felmerülő költségeihez kétmillió forinttal hozzájárul.

Az eseményen a város nevében Abdai Géza fejezte ki örömét az újabb együttműködéssel kapcsolatosan. Az alpolgármester elmondta: Örömtelinek tartja, hogy az iskolai testneveléssel kapcsolatos kormányprogram – az „Asztalitenisz Suli" működtetésével – az elvárásokhoz viszonyítottan jóval magasabb szakmai színvonalon valósulhat meg.

dr. Jámbor László vezérigazgató, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. támogatásáról biztosította a feleket. Ahogy mondta: örül, hogy a tavalyi együttműködés sikeresen működik és bízik a hasonló folytatásban.

Szabó János, a Turris SE asztalitenisz szakosztályának vezetője óriási lehetőségnek tartotta, hogy az együttműködés segítségével tovább népszerűsíthetik az asztaliteniszt a városban.

A Deák Téri Általános Iskolában első évfolyamon 30, második évfolyamon 15 gyerkőc kezdett el asztaliteniszezni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magabiztos ETO győzelem a Békéscsaba ellen

29-14-re győzött hazai pályán a Győri Audi ETO a Békéscsaba ellen a női kézilabda NB I 5.… Tovább olvasom