Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Félpályás góltól a klub szertáráig

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (44.)
Valószínű, hogy nem volt olyan nagy tehetségű labdarúgó Nagy Péter, mint testvéröccse, Szakáll Bálint, aki a Hédervárt követően a Motim, a MÁVDAC és a Csorna színeiben is játszott. Mindezek ellenére vannak szép emlékei is az ifjúsági gárdáról, a rövidkére sikeredett pályafutásáról, hiszen a kezdetekben egy csapatban szerepelhetett a ma utánpót-
lásedzőként dolgozó öccsével.

– Nagyon szívesen emlékezem ma is az 1985. augusztus 20-án, a búcsú alkalmával rendezett Magyar Kupa-mérkőzésre, amelyen a Szombathelyi Haladás ellen szerepelhettünk és nagyon sokan voltak kíváncsiak ránk – tekint a múltba.

– Ez volt a legrangosabb összecsapás Héderváron, amit magam is láttam. De azt a gólt sem tudom elfelejteni, amelyet félpályáról lőttem a Mosonszolnok ifjúsági csapatának. Sokat tanultam Sághy Gyula és Dávid Attila edzőktől, akik szívesen foglalkoztak abban az időben a fiatal játékosokkal, így lehettem én is az ifjúsági csapatunkkal ezüstérmes a megyei másodosztályban.

Nagy Péter
Nagy Péter

Labdarúgó-pályafutásának befejezése után beállt a sportklub háttérmunkásai közé.

– Mintegy tizenöt éve vagyok a csapat szertárosa és a pálya gondnoka. Ez az időszak már eredményesebb volt, mint a korábbi, mivel szertárosként három bajnoki aranyérmet is kaptam – mondja mosolyogva. – Mindent megcsinálok, ha kell, szedem a jegyeket és a főrendezői feladatokat is ellátom. Sok kiváló edző mellett dolgozhattam az elmúlt időszakban, többek között a nyolc évvel ezelőtti bajnokcsapat edzőjével, Rezi Lajossal, vagy a már két aranyérmet is szerző jelenlegi edzőnkkel, Sztranyovszki Attilával. De megfordult nálunk Nagy Csaba, aki a Zalaegerszeggel magyar bajnok volt, vagy éppen Dobos János és Domanyik Szilárd is, akik a MÁVDAC erősségei voltak. Mivel ismét a megyei első osztályban szerepelünk, így megnövekedett az utánpótláscsapataink száma, több az edzésidő, több szerelést kell mosni és szinte majdnem minden napra jut edzés vagy más elfoglaltság. Örömmel tölt el az is, hogy péntekenként már a hölgyek is edzenek, mert megalakult a női labdarúgócsapatunk is.

Danyi Péter, a Hédervár KSE elnöke, egyben az egyesület főtámogatója:
– Amióta én irányítom ezt az egyesületet, Nagy Péter munkájáról csak a legjobbakat mondhatom. Mind az egyesület vezetői, mind pedig a szakvezetők kéréseit teljesíti, a rábízott feladatokat maximális odaadással, tisztességgel elvégzi, bármiben lehet rá számítani. A létesítményben rend és tisztaság van és főrendezőként is helytáll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hátrányból előnyt kovácsolnának

Az Uniqa-Euroleasing Sopron szerda este, a Vasas elleni mérkőzéssel kezdi meg szereplését a… Tovább olvasom