Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Felőrölték az ellenállást

Alaposan felkészült a Matáv Sopron a Siófok elleni találkozóra. Komjáti András edző tanítványai az első félidőben fegyelmezetten, taktikusan, okosan futballoztak.

Ennek köszönhetően, igaz, egy váratlan, s ritkán látható nagy lövéssel, vezetést is szerzett a Matáv. A gólnak azonban csak 10 percig örülhettek a vendégek, mert a 37. percben egy olyan góllal egyenlített a Siófok, amelyre bizonyára Farkas B. és Szabados is sokáig emlékezik majd. Az egyenlítő gól után nem roppant össze a Matáv, sőt, Tóth Mihálynak helyzetei is voltak, ám kimaradtak.

A második félidőben aztán minden megváltozott. A Siófok agresszívabbá vált, gyorsabb játékot produkált. Ettől, no meg a mély, nehéz talaj hatására a második félidő közepére elkészült erejével a Matáv. A középpályások keveset futottak, a csatárok szinte megjátszhatatlanokká váltak. A Siófok sorra dolgozta ki helyzeteit Farkas B. kapuja előtt, több esetben is csak a hazai csatárok ügyetlenkedése mentette meg a soproniakat az újabb góltól. És aztán ahogy fogyott az erő a soproniaknál, várható volt az újabb találat, amely a csereként beállt Szabó Cs.
révén be is következett. Nem kidolgozott helyzet után, ismét egy védelmi hiba következtében került a labda a soproni kapuba. A siófoki vezetés után még nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, a Matávnak már esélye sem volt az egyenlítésre, az esetleges fordításra.

A mérkőzés alapján elmondható, komoly erőnléti gondokkal küszködik a Matáv Sopron. És adódik a kérdés, hova tűnt a korábban megszokott lelkesedés?

Csank János: – Az első félidőben jól futballozott a Matáv. Nem tudtuk feltörni a vendégvédelmet, aztán a második félidőben már sikerült felőrölni ellenfelünket. Sok helyzetünk volt, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Komjáti András: – Két részre kell bontanom a mérkőzésen tapasztaltakat. Az első félidőben taktikusan, jól futballozott a csapat. A játékosok betartották az utasításokat. Nem érdemtelenül szereztünk vezetést. A második félidőben azonban elfáradt a csapatom. Azok a játékosok, akik az ősz folyamán kevesebb lehetőséget kaptak, s ezúttal kezdőként szerepeltek, elkészültek erejükkel. El kell ismerni, a második félidőben felőrölt bennünket a Siófok.

Tudósításunk:

Siófok, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 1500 néző. V.: Megyebíró
(Rabovszky, Kalmár).
Siófok: Németh G. – Pantic, Kuttor, Pusztai – Erős (Juhász, 71. p), Sipeki, Schwarcz, Gaál – Csordás Cs. (Usvat, 59. p), Filipovic (Szabó Cs., 18.
p), Fülöp Z. Vezetőedző: Csank János.
Matáv: Farkas B. 2,5 – Csiszár 2,5, Szabados 2, Horváth R. 3 – Majoros 3 (Perger 2,5, 53. p), Fehér Z. 2,5, Somogyi 2, Horváth A. 3,5 (Javrujan,
68. p), Tóth I. 2 – Sira 2 (Bausz, 62. p), Tóth M. 3. Edző: Komjáti András.
Gsz.: Szabó Cs. (2), ill. Horváth A.
Sárga lap: Csiszár a 10., Fehér Z. a 31., Sira a 33. percben.
Szögletarány: 11:3 (7:3).

4. p: Sipeki végzett el szabadrúgást a vendégek 16-osának jobb sarkától. A jobbal meglőtt labda centikkel szállt el a bal felső sarok mellett.
21. p: Sipeki ezúttal 18 méterről, kissé balról váratlanul lövésre szánta el magát és a labda alig ment el a jobb kapufa mellett.
27. p: Vezetést szerzett a Matáv. Horváth A. kapott labdát a hazai térfél közepén, majd néhány lépés után 25 méterről hatalmas erővel lőtt. A labda megpattant a vetődő Németh G. előtt és a jobb kapufa tövéről
került a bal alsó sarokba. 0–1.
32. p: Fülöp cselezgetett a soproni 16-os előtt, aztán 17 méterről lőtt, a labda fél méterről kerülte el a jobb alsó sarkot.
35. p: Sipeki jobb oldalról ívelt a jobbösszekötő helyén előretörő Szabó Cs.-hez, a cserecsatár lövését Farkas B. könnyedén védte.
37. p: Váratlanul egyenlített a Siófok, Schwarcz a saját térfeléről ívelte előre a labdát, amely a soproni 16-os előtt pattant egyet. A hátrafelé szaladó Szabados nem vette észre, hogy Farkas B. kimozdult kapujából
és a védő a labdát átfejelte kapusa fölött. Farkas B. hiába nyújtózkodott, így a szemfüles Szabó Cs. előbb fejjel maga elé tette a kapuson túljutott labdát, majd jobb lábbal az üresen maradt kapuba passzolt. Ritkán
látható potyagól volt. 1–1.
38. p: Csiszár jobb oldalról adott középre, Tóth M. mellel maga elé tette a labdát, majd jobbal kapura lőtt. Németh G. vetődve az alapvonalon túlra
tolta a labdát.
39. p: Somogyi végzett el szögletet a jobb oldalról, nagyszerűen nyeste középre a labdát, Tóth M. remek mozdulattal kapura fejelte, ám a labda megpattant Erősön és így a felső sarok helyett a felső lécen landolt a
labda.
50. p: Sipeki végzett el kis szögletet a jobb oldalról, Erőshöz pöckölte a labdát, aki egyből Sipekihez passzolt. Az apró termetű középpályás pedig a 16-os bal sarkából ballal a jobb felső sarok mellé nyeste a labdát.
63. p: Fülöp tört előre középen, a vendégvédők érthetetlen okokból behátráltak, a siófoki csatár 10 méterről lőtt, Farkas B. reflexmozdulattal ütötte ki a labdát.
64. p: Vezetést szerzett a Siófok. Erős passzolt Fülöp Z.-hez, ő pedig egyből a soproni védők elé pörgette a labdát és Szabó Cs. a jobbösszekötő helyéről, 13 méterről jobb lábbal a jobb alsó sarokba lőtt. 2–1.
68. p: Fülöp ezúttal a 16-oson belülről veszélyeztetett, kapáslövése azonban a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
77. p: Kuttor végzett el szabadrúgást a vendégkaputól 17 méterre, remekül csavart a bal felső sarok irányába, ám Farkas B. kiütötte a gólba tartó labdát.
91. p: Usvat ugratta ki Fülöpöt a lesre játszó védők között, a csatár már csak Farkas B.-vel állt szemben, de kivárt, Szabados pedig utolérte és elrúgta a csatár elől a labdát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei megvédte kisvilágbajnoki címét

Erdei Zsolt megvédte a WBO félnehézsúlyú kisvilágbajnoki címét a paraguayi Juan Carlos Gimenez… Tovább olvasom