Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Felmondtak a Sopron edzőjének

Hat meccs után vasárnap este felmondott Csertői Aurél edzőnek Marius Vízer, az FC Sopron többségi tulajdonosa, miután csapata kikapott az Újpesttől.

„Nagyon szerény képességű kerettel dolgozhattam, több belső és külső tényező is nehezítette a munkát. Nem öröm hat mérkőzés után felállni a kispadról, ennek ellenére megkönnyebbülést érzek, mert nagy nyomás nehezedett rám" – fogalmazott Csertői Aurél.

A zavaró tényezők közé sorolható például, hogy a téli felkészülés során a soproniak három meghatározó játékosa – Feczesin Róbert, Cristian Cigan és Demjén Gábor – a tulajdonos másik klubjával, a román Liberty Salontával olaszországi tornán vett részt a soproni közös munka helyett.
Információink szerint nem elképzelhetetlen, hogy az olasz Dario Bonetti tér vissza az FC Sopron kispadjára, amelyen ebben a bajnoki évben már hárman ültek (Csertői előtt Selymes Tibor, majd Roberto Landi).

Újpest - FC Sopron: 1-0

Negyedóra elteltével enyhe mezőnyfölénybe került az Újpest. Ezt előbb egy kapufa, aztán a mérkőzés kimenetelét döntően befolyásoló kiállítással, majd büntetővel végződő akció s újpesti vezetés jelezte. Később a lilák emberelőnyük birtokában fölényben játszottak, többet birtokolták a labdát.

A szünetben, úgy tűnt, Csertői Aurélnak sikerült rendeznie emberhátrányban lévő csapata sorait. Bátran, gólra törően futballozott tíz emberrel is a Sopron. Bő tíz perc elteltével azonban – a negyedik játékvezető közreműködésével – Vad bíró elküldte a kispadról a soproni szakvezetőt. Ez nem törte meg a vendégek lendületét, az utolsó passzok azonban nem sikerültek, így elmaradt az egyenlítés.

Az utolsó negyedórára az egyenlítésért emberhátrányban rengeteget dolgozó soproni csapat elfáradt. Ekkor az újpestiek több helyzetet is kidolgoztak, ám Takács kapus rendre a helyén volt.

Összességében egy küzdelmes mérkőzésen nem a jobb, hanem a szerencsésebb csapat győzött.

Urbányi István (Újpest): – Voltak helyzeteink, de a góllövés egy külön tudomány. Hátul stabilak voltunk, a Sopronnak nem nagyon volt helyzete, és a lényeg, hogy nyertünk.

Csertői Aurél (Sopron): – Úgy gondolom, az Újpestből jól felkészültünk, ám vannak dolgok, amire nem nagyon lehet felkészülni... A kiállítás és a tizenegyes volt a fordulópont, de emberhátrányban is volt tartása a csapatnak.

Ambrus András, a soproni klub alelnöke: – Nem felmenteni akarom a csapatot a vereség alól, de a tizedik perc környékén, amikor Erős Károly belekönyökölt Fabio arcába, kiállítást ért volna. Úgy gondolom, a játékvezetőnek „köszönhetjük" a vereséget.

Horváth András (Sopron): – Nagyon meglepődtem a játékvezető döntésén. Tisza ollózni próbált, én pedig a labdát elrúgni. Ő a labda helyett engem talált el, tehát nekünk kellett volna szabadrúgással folytatni a játékot. Mind a ketten elestünk, én pedig a lábamat próbáltam kiszabadítani Tisza alól, talán ezt a mozdulatot vélhette szabálytalannak a játékvezető...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi négy edzés pekingért

A héten Sopronban edzőtáboroznak a legjobb magyar BMX versenyzők. Nyikos Tivadar szövetségi kapitány nem kíméli a pekingi kvalifikációért nyeregbe pattanó versenyzőket. A nyolcfős keretből öten soproniak, Kotsis Klára, Mészáros Krisztián, Prájczer Péter, Radasics Vilmos és Rozsenich Gábor. Jelenleg Sopronban készül még Gencsapátiból Vincze Bálint. Tovább olvasom