Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Félmilliárd a soproni stadionra - Befedik a lelátót

Elkezdődött a soproni, Káposztás utcai stadion keleti oldalán lévő lelátó befedése. A centerpályát alácsövezik.

Az elmúlt napokban mind a lelátó befedésével, mind a pályakorszerűsítéssel megbízott kivitelező felvonult a Városi stadionban és megkezdődött a magyar kormány sportfejlesztési támogatásának köszönhetően közel félmilliárd forintból megújuló sportlétesítmény fejlesztése.

Többek között lefedik a keleti oldalon meglévő 3000 fős nyitott lelátót, ami az első sorig fedve lesz. A pályakorszerűsítés részeként pedig alagcsövezik a centerpályát és kialakítják az automata öntözéshez szükséges rendszert.

Ilyen lesz majd az átalakított soproni stadion.
Ilyen lesz majd az átalakított soproni stadion.


A létesítmény technológiai megoldásai a projektnek köszönhetően kielégíthetik az NB I szintű labdarugó mérkőzés követelményszintjét és lehetőséget adhat egy későbbi nézőtér bővítés során UEFA mérkőzés megrendezésére is.

A kialakítást befolyásoló tényezők közül kiemelt szempont az aréna hangulat, valamint a labdarúgó sport népszerűsítését szolgáló, minden napszakban és minden helyről megfelelő rálátás biztosítása. A tartószerkezet kialakításánál a meglévő beépítéshez illeszkedő, a városképet nem zavaró, lelátó tervezése volt a cél. Ennek részeként esztétikus burkolat díszíti majd a keleti lelátó hátoldalát.

A munkálatok várható befejezési ideje a centerpálya rekonstrukció esetében augusztus vége, a lelátólefedésnél pedig ez év vége.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába ETO: könnyed siker bajnokként! - fotók

Az ETO NB III-as indulását hivatalosan is jóváhagyta az MLSZ. A története során ötödik bajnoki címét… Tovább olvasom