Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Felmentett győri kosarasok

Kosárlabda - A SEAT Foton Győr vezetősége felmentette a további munkavégzés alól a csapat két játékosát, Tóth Zsuzsannát és Szakács Ildikót.
Tapodi Péter vezetőedző szerint a megfelelő szintű csapat kialakításához szükség volt a változásokra.

A SEAT Foton Győr vezetősége felmentette a munkavégzés alól az együttes két játékosát, Tóth Zsuzsannát és Szakács Ildikót. Rangos nemzetközi tornákra készülnek a klub utánpótláscsapatai.
A legutóbbi fordulóban súlyos, harmincpontos vereséget (102–72) szenvedett a Szeviép-Szeged otthonában a SEAT Foton Győr női csapata. A mérkőzés után Tapodi Péter vezetőedző úgy nyilatkozott, mióta ő irányítja a csapatot, mindenki bizalmat kapott, de ezzel többen nem éltek, így vélhetően a változtatásokkal nem várják meg a nyarat.

Tóth és Szakács az „áldozat"
Így is a történt, a gyenge szereplésnek személyi következményei lettek. A klub tegnap hivatalos sajtóközleményt juttatott el  szerkesztőségünkbe, amely a következőket tartalmazza: „A SEAT Foton Győr vezetősége felmentette a további munkavégzés alól a csapat két játékosát, Tóth Zsuzsannát és Szakács Ildikót. Ezzel egy időben az ifjúsági csapatból Orsós Bogdán Lívia és Németh Nóra bekerült a felnőttek tizenkettes keretébe."

Tóth Zsuzsanna és Szakács Ildikó is bedobóposzton szerepelt a győri együttesben. Előbbi 2006 nyarán az Atomerőmű-Szekszárd csapatától érkezett a zöld-fehérekhez, de korábban játszott a Soproni Postásban, Diósgyőrött és Szolnokon is. Emellett pedig légióskodott két külföldi országban Svájcban, valamint Izraelben is.

A pécsi nevelésű, magyar válogatott Szakács Ildikó egy évvel később csatlakozott az akkor még Gálos László által irányított gárdához. A játékos előtte Spanyolországban, a Kanári-szigeteken kosarazott. A SEAT Foton egyébként holnap 18 órától éppen a MiZo-Pécs 2010 együttesét fogadja a Magvassy-csarnokban, ám Szakács már biztosan nem játszik nevelőegyesülete ellen.

Csak az edző nyilatkozott
Természetesen szerettük volna Tóth Zsuzsannát és Szakács Ildikót is megszólaltatni az esettel kapcsolatban, ám egyikük sem kívánta kommentálni a győri klub vezetőinek döntését.

Nyilatkozott viszont Tapodi Péter vezetőedző, aki a következőket mondta: „A klubvezetés elvárásainak és az általuk teremtett feltételeknek megfelelő szintű csapat kialakítását vállaltuk el közösen. Most úgy ítéltük meg, hogy ehhez bizonyos változásokra van szükség."

Rangos tornán az utánpótlás
További információ az egyesülettel kapcsolatban, hogy a klub internetes oldalán (www.gyorikosar.hu) található hír szerint újabb mérföldkövéhez érkezett a Varga Mátyás és munkatársai által elindított utánpótlásképzés. Az Euroliga aranyérmese, a Szpartak Moszkva ugyanis május 1. és 4. között utánpótlástornát rendez 1995–1996-ban született lányok részére és erre a zöld-fehérek is meghívást kaptak. Az orosz túra után pedig május 9. és 11. között Csehországban pünkösdi tornán vesz részt a győriek 1994–1996-ban, illetve 1997-ben született játékosokból álló együttese.
Hír még a klub háza tájáról, hogy az egyesület április 19-én 12 és 14 óra között tehetségkutatót tart a győri Magvassy-csarnokban. Ide várják azoknak az 1997-ben és 1998-ban született lányoknak a jelentkezését, akik kedvet éreznek a kosárlabdához.

Olvasóink írták

  • 1. peti29 2008. április 08. 17:03
    „Arról kéne írni, hogy miért tartozik a vezetőség több mint 3 havi pénzzel a játékosoknak? Erről persze hallgat mindenki, nem is csoda ha nem jönnek az eredmények!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény felkészülés

Kézilabda - A világ legjobbjai ellen készül fel az olimpiára a magyar női válogatott. Május 29. és… Tovább olvasom