Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Fellebez az FTC az elutasított óvás miatt

Fellebbezést nyújt be a Bajnokok Ligája selejtezőjében kiesett Ferencváros női kézilabdacsapata, miután az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden elutasította óvását.
Amint Jeney Zsolt Ákos szakosztályvezető a kedd délutáni  sajtótájékoztatón elmondta: az EHF helyszíni ellenőre, Jiri Konecni  - miután egyeztetett Markus Glaserrel, az EHF versenybizottságának  elnökével - írásba adta, hogy az EHF nevében befogadta az óvási  szándékot és az 1000 eurós óvási díjat. Ugyancsak írásban jelezte:  az FTC-nek elegendő hétfőn 17 óráig beadnia az óvási anyagot. Az EHF  kedden viszont azt közölte: elutasítja az óvást, mert a lefújást  követő egy órán belül nem érkezett be.  

A zöld-fehérek azért fordultak az EHF-hez, mert a Lipcse elleni  vasárnapi BL-selejtezőben megítélésük szerint a hazai környezetben  szereplő német együttes időn túl dobta azt a gólt, amellyel  kicsikarta a számára végül győzelmet hozó büntetőpárbajt.  

"Fellebbezzünk, mert hiszünk az igazunkban" - mondta Jeney, aki  hangsúlyozta: hétfő délig e-mailen és faxon is megküldték az óvási  anyagukat az EHF-nek, amelyhez csatolták a Konecnitől kapott írást  is.  

A sportvezető hangsúlyozta: úgy gondolják, megfelelően jártak  el, hiszen az EHF hivatalos képviselője írásban elismerte, hogy óv  az FTC, átvette az 1000 eurós díjat, ráadásul hétfőn 17 óráig adott  időt az óvás megfogalmazására.  

"Mi ott helyben, a lefújás után a jelenlévő nemzetközi  jogászunkkal együtt elkezdtük fogalmazni az óvást, de közölték, hogy  elegendő, ha hétfőn adjuk be" - mondta Jeney.  

A szakosztály elnöke arra is kitért, hogy súlyos kudarcként élik  meg a történteket, miközben várják - ahogy ő fogalmazott - az EHF  "bölcs döntését" a fellebbezésről, mert ha az EHF valamit írásban  ad, annak legyen súlya.  

"Nem akarunk elhamarkodott döntéseket hozni. A tavalyi év sem  volt sikeres, most pedig alapcél volt a BL-főtáblára jutás. Egy  tízéves program felénél járunk. Mélyrehatóan értékelni kell az  eddigieket és meghatározni, miként kell továbbmenni. De az biztos,  hogy a csapat edzője továbbra is Elek Gábor!" - hangsúlyozta Jeney.  "A szurkolóink, támogatóink és szponzoraink miatt is sajnáljuk a  történteket."  

A vezetőedző jelezte, nehezen tudja kimondani, de tény: a csapat  egy része túl van a zeniten, ugyanakkor a vasárnapi mérkőzés miatt  egyetlen játékosát sem tudja hibáztatni.  

"A sport velejárója a hibázás. Mindent megtettünk a sikerért. A  kezünkben volt a mérkőzés. Egyszer már nyertünk, most mégis arra  várunk, hogy a BL-ben vagy a KEK-ben folytatjuk" - mondta a tréner,  aki kiemelte, a csapaton belül rend van, de a sok apró kudarc  görcsössé teszi a játékosait.  

"Dolgozni kell tovább. Voltak olyan évek, mérkőzések, amikor a  szerencse velünk volt. Most nem így van sajnos" - mondta az edző,  akivel 2011-ben és 2012-ben KEK-et nyert az együttes.  

Amennyiben az EHF elutasítja a fellebbezést, akkor az FTC  KEK-ben folytatja majd, a harmadik fordulóban, azaz a 16 közé  jutásért a szerb Jagodina lesz az ellenfele novemberben. Ha mégis a  zöld-fehéreknek adnak igazat, abban az esetben a BL 16-os főtábláján  a szlovén Krim Ljubljana, az orosz Dinamo Szinara és az osztrák Hypo  NÖ vár az Elek-csapatra októbertől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Varga fivérek és Keszthelyi Rita is jelölt az év vízilabdázója címre

Három magyar játékost is jelölt a vizes sportolókat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA az év… Tovább olvasom