Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Fellebbeza ferencváros a stadionbezárás ellen

A Ferencváros elküldte fellebbezését a Magyar Labdarúgó Ligának a fegyelmi bizottság június 10-i határozata ellen, melynek értelmében a csapat december 31-ig valamennyi hazai bajnoki- és Magyar Kupa-mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszani.
A Ferencváros tiltakozását arra alapozta, hogy a fegyelmi döntés több pontban is ellentétes a Sporttörvény illetve a fegyelmi szabályzat előírásaival.

Idézet a ligához elküldött fellebbezés szövegéből:

„Az első fokú határozat rendelkező része szerint a Fegyelmi Bizottság sportszervezetünket 2003. december 31-ig valamennyi hazai mérkőzés zárt kapuk mellett történő lejátszására kötelezte.
A büntetés mértékének megállapítása ellentétes, mind a sportról szóló 2000. évi CXLV (Stv.) 17. § (4) bekezdésének b) pontjával, valamint a Fegyelmi Szabályzat (FSZ) 6. § (2) bekezdésének f) pontjával, amely rendelkezések szerint a nézők nélküli, zárt sportlétesítményekben való sportrendezvény megtartására vonatkozó büntetés mértéke nem haladhatja meg a 3 alkalmat. Mindezek mellett az FSZ 33. § (4) bekezdés f) pontja szerint kizárólag meghatározott számú mérkőzésre lehet büntetést kiszabni, a fegyelmi határozat azonban időtartamra szabta ki a büntetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A harmadik fordulóba jutott Kapros Anikó

A harmadik fordulóba jutott Kapros Anikó a wimbledoni teniszbajnokságon, a szlovák Suchát győzte le.… Tovább olvasom