Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Feljutás, érem és kiesés

Kézilabda - Összességében pozitív a kép NB II-es női megyei csapataink szereplését illetően. Ősztől már magasabb osztályban szerepelhet a győri VKCSK.
Nem panaszkodhatnak a megyebeli NB II-es női csapatok, hiszen a győri VKCSK megnyerte a bajnokságot, s története során először játszhat ősztől az NB I/B-ben.

Emellett a Széchenyi ESE bronzérmes lett, a Győrújbarát a negyedik helyet szerezte meg, míg az Audi-ETO utánpótláscsapata ötödik lett. A Mogaac-Mosonszolnok 9. helye pedig annak tükrében tulajdonképpen siker, hogy a tavaszi szezont szinte az ifikkel játszotta végig. A férfiaknál a Győrhő-ETO utánpótlásgárdája hetedik lett, míg a Széchenyi ESE az utolsó helyen végzett, azaz kiesett.

Először a másodosztályban
A győri VKCSK mindössze három pontot veszítve, nagy fölénnyel nyerte meg története során először az NB II-es bajnokságot. Érdekesség, hogy az egyetlen vereséget és az egy döntetlent is a Győrújbarát ellen „gyűjtötte be" a bajnok.
„Nagy eredmény ez a mostani, hiszen korábban mindössze egyszer állhattunk dobogóra. A tavalyi szezon után meghatározó játékosok távoztak tőlünk, de a helyi fiatalok nagyszerűen oldották meg a helyettesítésüket. Az első meccsen még döntetleneztünk, utána viszont hosszú győzelmi sorozat kezdődött, amit csak a tavaszi rajton szakított meg a Győrújbarát. Szerencsére ez volt az egyetlen kisiklásunk, utána megint siker sikert követett" – mondta Csomor Tibor, aki a klub elnöke is egy személyben.

A győri VKCSK története során először játszhat az NB I/B-ben.
A győri VKCSK története során először játszhat az NB I/B-ben.


Az elmúlt időszak legfontosabb feladata az volt, hogy a másodosztály szereplésének feltételeit megteremtse az egyesület. Ez tulajdonképpen sikerült, igaz, a támogatás még bőven ráférne a győriekre, akik a keret megerősítésén is fáradoznak. Három komáromi játékost – Vida Ingridet, Gáborfalvi Alexandrát és Kovács Tímeát – már megszerzett a VKCSK, s tárgyalásban van még két játékossal. Az együttes augusztus elején kezdi a felkészülést. A heti négy edzés mellett három tornán is részt vesz a társaság. Örömhír egyébként, hogy az ifjúsági csapat is aranyérmes lett Richter Erika irányításával, s összejön az NB I/B-ben kötelező serdülőcsapat is, melynek Baksa Péter lesz az edzője.

Egységes Széchenyi
A győri Széchenyi ESE bronzérmes lett, noha a szezonnak immár hagyományosan úgy vágott neki, hogy a lényeg a bentmaradás. Simon József edző az újabb jó szereplést az egységes csapatnak tulajdonítja.
„Tulajdonképpen a gerinc már hosszú ideje együtt játszik, gondolok itt húzóembereinkre, a Gáncs testvérekre, Tóth Rita és Szórádi Katalinra. Ami kisebb gond, hogy kapusposzton nem vagyunk annyira erősek, de összességében elégedett vagyok a csapat minden tagjával, s természetesen a szereplésünkkel is. Kicsit zavart, hogy annyira széttagolt volt a bajnokság, hogy a hajrában hetek teltek el két mérkőzés között.

Talán ennek is köszönhető, hogy a végén két vereséget is szenvedtünk. Ha azokat a pontokat begyűjtjük, még szebb lehetett volna a vége" – mondta a szakvezető.

A jövővel kapcsolatban az biztos, hogy a mag együtt marad, számítanak az újakra a Szent-Györgyi-iskolából, az ifjúsági gárdából, illetve az egyetemre az ország más pontjáról felvett diákok között is lehetnek erősítést jelentő játékosok.

Elégedett Győrújbarát
A Győrújbarát negyedik helyével az elmúlt három év legjobb szereplését produkálta. Ráadásképpen az ificsapat a második helyet szerezte meg. Bálló Ferenc elnök szerint a szakmai munkában rejlik a siker titka.
„Úgy érzem, egész évben olyan kezekben volt a társaság, mely lehetővé tette azt, hogy az új emberek mielőbb beilleszkedjenek, s ennek köszönhetően végig egységes volt a csapat. Ki kell emelnem Joósz Attila és Édel Marianna ősszel végzett szakmai munkáját, erre tavasszal a Joósz–Horváth Marianna kettős talán még egy lapáttal rá tudott tenni, ami végül a negyedik helyhez elegendőnek bizonyult" – kezdte a klub első embere.

A szezon végén felröppent a híre, hogy jövőre nem tudja vállalni az NB II-t a Győrújbarát.

„Szerencsére a gondok megoldódtak, az önkormányzat továbbra is a klub mellett áll. Sajnos ami nagyobb probléma, hogy legjobbunk, az osztály gólkirálya, Erdős Melinda Franciaországban folytatja pályafutását. Az ő pótlását meg kell oldanunk" – tette hozzá Bálló Ferenc.

Az ifik két meccse
A Mogaac-Mosonszolnok úgy lett kilencedik, hogy 11 pontjából kilencet ősszel szerzett. Ráadásul tavasszal első meccsét még megnyerte, ám a folytatásban már csak vereség következett. Kránitz János edző szerint ez törvényszerű volt.

„Sajnos három kulcsember hiányzott, hiszen Tóth Mónika szült, Trulik Marietta megsérült, míg Salamon Ildikó külföldi tanulmányai miatt nem állhatott rendelkezésre. Mindez azt jelentette, hogy hetven százalékban a fiatalok szerepeltek, s mivel ők az ifibajnokságban is érdekeltek voltak, nemegyszer előfordult, hogy egymás után két meccset játszottak. Ez még sok volt nekik. Őszre szerencsére Tóth és Trulik is visszatér" – mondta a szakvezető.

A klub eredményes utánpótlás-nevelő munkáját dicséri, hogy két játékost a serdülők közül kiválasztott az Audi-ETO.

Csalódást keltő szereplés
A Széchenyi ESE férficsapata az utolsó helyen végzett, ezzel elbúcsúzott az osztálytól. Gasztonyi Tamás vezetőedző érthetően nagyon csalódott volt.

„Úgy érzem, szakmailag annál sokkal jobb volt a társaság, mint azt az eredmény mutatja. Talán a játékosok is elhitték, hogy kevesebbet kell dolgozniuk, s nem is állt össze igazán a társaság. Gond volt, hogy védekezési tapasztalattal rendelkező, jó fizikai felépítésű játékosok hiányoztak. A jelen állás szerint a csapat a helyezésének megfelelően a megyében folytatja, most a csapaton a sor, hogy bizonyítson, s visszakerüljön az NB II-be. Az egyetem mindenesetre biztosítja a hátteret. Remélhetőleg ezt sikeres szerepléssel viszonozza majd a gárda" – mondta Gasztonyi Tamás, aki várhatóan egy ideig szünetelteti vezetőedzői munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérkőzések a felkészülés jegyében

Labdarúgás - Több edzőmérkőzéssel folytatják felkészülésüket a megyei NB II-es futballcsapatok. A… Tovább olvasom