Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Felfigyeltek a tehetségére

Jani Réka, a Soproni VSE tehetséges teniszezője elnyerte az Új Európa Alapítvány támogatását. A sportoló édesanyja, Takács Szilvia szerint a költségek nagy részét így is a szülőknek kell előteremteniük. A játékos külföldi egyetemre készül.
Az Új Európa Alapítványt – amely szervezet közhasznú formában működik – a Mol hozta létre. A vállalat célja az volt, hogy kiemelt figyelmet fordítson a fiatal tehetségekre, a gyermekegészségügyre, a sportra, a kultúrára és a környezetvédelemre, valamint az élet minden olyan területére, ahol az élhetőbb és humánusabb környezet kialakítására törekednek az emberek.

Megyei szempontból örömteli hír, hogy a Soproni VSE tehetsége, Jani Réka is elnyerte az alapítvány támogatását. A teniszező sikereiről többször is beszámoltunk a Kisalföld hasábjain, több alkalommal is eredményesen szerepelt a különböző országos, hazai és külföldi viadalokon. Legutóbb akkor írtunk róla, amikor Budapesten, a nemzetközi Építők-kupán Babos Tímeával az oldalán párosban ezüstérmet szerzett. Tavaly nyáron pedig aranyéremmel a nyakában tért haza a Bangkokban rendezett nemzetközi diákjátékokról.

Takács Szilvia, a sportoló édesanyja elmondta: az ösztöndíjat a Magyar Tenisz Szövetségen keresztül pályázták meg. Az írásos anyagban természetesen feltüntették Réka eddigi eredményeit is. Érdekesség, hogy médiapublikációt is kellett csatolni a pályázathoz.

„Az alapítvány vállalta, hogy nyolc külföldi verseny utazási költségét fedezi egy összegben. Nyilván ez is nagy segítség számunkra, köszönet érte, ám a költségek nagy részét nekünk kell előteremtenünk. Kismértékben az egyesülettől is kapunk pénzt. Nagy célunk, hogy érettségi után Réka külföldi egyetemen folytassa tanulmányait és persze pályafutását is. Biztos vagyok benne, hogy ott is megállja majd a helyét. Szerencsére az iskolapadban is jól teljesít, kitűnő tanuló."

Kevésen múlt, hogy manapság nem a kosárlabdapályákon látjuk Jani Rékát. Kezdetben ugyanis a Sopronban nagyon népszerű sportág érdekelte, alacsony termete miatt viszont inkább a teniszt választotta. Kiváló eredményei igazolják, jól döntött annak idején.

„Az edzőm, Babos Csaba irányításával általában különedzéseken veszek részt – mondta Jani Réka. – Jelenleg például a csapatbajnoki versenyekre készülünk. A soproni Szent Orsolya-gimnáziumba járok, és szerencsére nagyon megértőek velem a tanáraim, pedig a sok utazás miatt kevesebb időm van tanulni. Sok helyen jártam a világban, rengeteget köszönhetek a tenisznek. Az alapítvánnyal kapcsolatos, számomra kedvező döntésről elektronikus levélből értesültünk. Természetesen nagyon örültünk a hírnek, igyekszem ezt eredményes szerepléssel meghálálni."

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legyőzhető távolság

Szeptember 2-án huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Nike Félmaratont, melynek szlogenje,… Tovább olvasom