Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Felemelkedhet a soproni teke

Kezdődik a soproni tekepálya felújítása. A következő szezonban még az NB I-ben való bentmaradás a cél, ezt követően szeretne visszajutni a Szuperligába a Sörgurítók együttese.
A jövő héttől olyan nagyszabású felújítási munkálatok veszik kezdetüket Sopronban a Győri úti tekepályán, amelyek következtében megmenekülhet a város szép hagyományokkal bíró tekesportja.

Pár éve, mint ismeretes, azért minősítették vissza másodosztályúvá – ami ebben a sportágban az NB I-et jelenti – a Soproni Sörgurítók tekecsapatát, mert a városban nem volt a legmagasabb osztályú minősítéshez nélkülözhetetlen panelos pálya.

Azóta a Szuperliga helyett a másodosztályban, az NB I-ben versenyeznek a soproniak. A legjobb helyi játékosok persze „kapósak" voltak az élvonal csapatainál, no meg Ausztriában, és vagy két csapatra való tekés játszott magasabb szinten. A Szuperligában a Répcelak volt a legnagyobb „felvevőpiaca" a soproni játékosoknak.

A jövő héttől azonban az önkormányzat támogatásának köszönhetően elkezdődik a tekepálya felújítása, amelynek köszönhetően már az élvonal követelményeinek megfelelően panelpályává alakítják a Győri úti létesítményt.

Ezen a képen is jól látszik, ráfér a felújítás a Győri úti pályára. Fotó: Magasi Dávid (Kisalföld-archívum)
Ezen a képen is jól látszik, ráfér a felújítás a Győri úti pályára. Fotó: Magasi Dávid (Kisalföld-archívum)


Amint arról Weinacht János, a Soproni Sörgurítók szakosztályvezetője, edzője – szükség esetén még játékosa is – lapunk érdeklődésére elmondta: jó esély van arra, hogy bő egy év múlva több kitűnő játékos, korábbi utánpótlás-válogatott, korosztályos szinten Világkupa- és EB-érmes versenyző – többek között a répcelaki különítmény – visszatérjen a Sörgurítók csapatához.

„Az ősszel kezdődő szezonban az új pályaborítás számunkra is új lesz, tehát a riválisok körében méltán félelmetesnek tartott hazai pálya előnye a szeptemberben kezdődő szezonban jelentősen csökken" – fogalmazott a sportvezető, hozzátéve: lehet, be sem fejeződik a felújítás a bajnoki évad kezdetére.

„Addig is más pályákon gyakorolunk, várhatóan kijárunk Ausztriába edzeni, esetleg edzőmeccseket játszani. Aztán majd játékosainknak %BBbe kell lőniük%AB az új pályát, és valószínűleg a szezon elején lesz pár forduló, amikor a hazai pályára kiírt meccseknél felcseréljük majd a pályaválasztói jogot" – fogalmazott Weinacht János.

A 2014–15-ös szezonban a Sörgurítók számára az elsődleges cél az NB I-ben való bentmaradás kiharcolása lesz. S ha minden jól megy, a következő szezonra erősödhet meg úgy az együttes, hogy a Szuperligába való visszakerülést megcélozza.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszás - Delfinbajnokság

Az országos delfinbajnokságon (9–10 évesek számára írták ki) Szombathelyen a Győri Úszó SE… Tovább olvasom