Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Felemás megyei asztalitenisz-mérleg

Asztalitenisz - Az elmúlt szezonban a megyei szövetség első alkalommal kapott megbízást az NB III nyugat-dunántúli csoportjának megrendezésére. A tizennégy nevezett csapat ősszel játszott egymással egy teljes körmérkőzést, majd ez alapján az alsó- vagy a felsőházban folytatták ősszel a csapatok.
A megyét – miután a Turris SE Sopron I csapata tavaly megnyerte az NB III-at és az NB II-be jutott – az MTE 1904 I, a Győri Vertikál, a Győri Elektromos VSK II, a Széchenyi ESE II és a Turris SE Sopron II csapatai képviselték vasi és zalai csapatokkal szemben.

Ősszel a Mosonmagyaróvár és a Vertikál csapatai szereztek jogot, hogy a felsőházban küzdjenek, míg a többi megyei csapat a kiesés elkerüléséért harcolhatott az alsóházban.

A legeredményesebben végül a Mosonmagyaróvár csapata szerepelt: a végelszámolásban az ötödik helyet szerezte meg. A Vertikál hozta azt a teljesítményt, amely egy rutinos, az asztalitenisz élvezetéért játszó csapattól várható és a hetedik helyen végzett.

Az alsóházban a Győri Elektromos II szerepelt, amely kizárólag saját nevelésű játékosainak nyújtott játék- és fejlődési lehetőséget, tizenegyedik lett. Őket követte pontazonossággal a Széchenyi ESE II A Turris SE Sopron II, mely szintén saját nevelésű játékosainak fejlődése végett nevezett a bajnokságba, nem tudott ugyan megkapaszkodni az osztályban, de a fiatalok tavasszal már komoly fejlődést mutattak, és ha ősszel is így szerepeltek volna, akkor a bennmaradás is sikerülhetett volna.

Olvasóink írták

  • 1. Ping-pong 2008. július 01. 09:16
    „Tiszteit szerkesztő!

    A megyei bajnokság végeredményét - csak a tabellát - nem tudnák lehozni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két vb-n szerepelne a soproni íjász

Íjászat - Király Beáta, a soproni Lövér Íjász Sportegyesület világbajnoknője mozgalmas nyár elé néz,… Tovább olvasom