Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Felbontott szerződések

A Matáv Sopron labdarúgócsapatát üzemeltető gazdasági társaság felügyelőbizottsága értékelte a klub szakvezetőjének, Komjáti Andrásnak azon döntését, amelynek értelmében Komódi László és Perger György a továbbiakban nem tagjai az első csapat játékoskeretének.
A fegyelmi bizottság egyértelmű és határozott döntést hozott az ügyben, és azonnali hatállyal egyoldalúan felbontotta a két labdarúgó szerződését. Bognár György ügyvezető írásban adta át a labdarúgóknak a felmondást. Érdeklődésünkre a klubigazgató elmondta, hogy a klub professzionalista dotálás mellett nem kívánja a játékosokkal a juniorcsapatot erősíteni, hiszen szerződéseiket annak idején azzal a céllal kötötték meg, hogy a labdarúgók magas színvonalú sportteljesítménnyel szolgálják a soproni klubot.
Természetesen megkerestük a két érintett futballistát is. Perger György érthetően nem túl vidám hangon kifejtette: öt évet lehúzott Sopronban, nem ilyen befejezést képzelt a Matávnál. Komódi László annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy az ő esetében egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy nem fér bele a szakvezető elképzeléseibe, mint így, bizonyos mértékig mondvacsinált indokok alapján felbontani a szerződésüket. Kettejük helyzete annyiban különböző, hogy a szabályok szerint a több éve Sopronban futballozó Perger gyakorlatilag szabadon igazolható, míg a nyáron a Videotontól Sopronba kerülő Komódi ebben az évadban nem szerződhet el.
A két futballista az ügyet jogi útra tereli, a Matáv immáron csak volt labdarúgói a ligához fordulnak jogorvoslatért. Pergerék már találkoztak is dr. Horváth Gáborral, a Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) jogi képviselőjével...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Váratlan éjszakai edzőváltás

Kedden éjszakába nyúló elnökségi ülést tartott a Győri ETO KC. Ezen Vura Józsefet, a Graboplast-ETO… Tovább olvasom