Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Félbeszakadt az edzőmérkőzés

Összeverekedtek a játékosok ezért idő előtt vége lett az Integrál-DAC–Lombard Pápa mérkőzésnek.

A nézők szerint a találkozó hajrájában az egyik pápai játékos megütötte a kék-fehérek egyik labdarúgóját, majd kitört a botrány. Még a pályára szaladó edzőt is meglökték. Tegnap félbeszakadt az Integrál-DAC–Lombard FC Pápa előkészületi mérkőzés. A találkozót a győri ETO-stadion műfüves pályáján rendezték, amellyel nem is volt gond egészen a 60. percig. Ekkor azonban a két csapat játékosai összeverekedtek, majd a játékvezető – mint utólag kiderült – a két klub vezetőinek kérésére lefújta a találkozót.

A félidőben Czetti és Kincses góljaival 1–1-re állt a mérkőzés, a folytatásban a Lombard FC Pápa frissen igazolt támadója, Hercegfalvi Zoltán révén megszerezte a vezetést. A jelenlévők szerint a második játékrész közepén tört ki a botrány. Elmondásuk alapján a hazaiak játékosát, aki szabálytalanul – kezét is használva – próbált meg kapura törni, az egyik vendégjátékos megütötte.

Természetesen az ütés nem maradt következmény nélkül, tömegverekedés alakult ki, s a tumultusban a feleket békíteni igyekvő, a pályára beszaladó hazai pályaedzőt, Füzi Gézát is a pálya szélén felhalmozott hókupacba lökték.
A pápai együttes klubigazgatója, Szemán György szerint nem lett volna értelme a folytatásnak:

„ Jó iramú és sportszerű volt a mérkőzés egészen a hajráig, amikor dulakodás tört ki a játékosok között. Miután helyreállt a rend, akár folytatni is lehetett volna az edzőmérkőzést, azonban a győri vezetőkkel közösen megegyeztünk, hogy ne játsszuk le a hátralévő perceket. Egyébként nagyon csúszott, jegesedett már a játéktér, a balesetveszély miatt sem baj, hogy végül hamarabb lett vége a találkozónak."

Horváth Dénes, az Integrál-DAC edzője is hasonlóképp nyilatkozott:
„ Sajnálom, hogy így fejeződött be a mérkőzés, hiszen nagyon jó, korrekt a kapcsolatunk a pápai csapattal. Nemrég játszottunk velük edzőmeccset, akkor nem volt semmi probléma. A dulakodás után a klubigazgatóval megbeszéltük, hogy ne fejezzük be a meccset, mert a felfokozott hangulatban akár egy rossz becsúszás is vitához, verekedéshez vezethetett volna."

Megkérdeztük a mérkőzés játékvezetőjét, Horváth Gábort is, ő hogyan látta az eseményeket, azonban feletteseire hivatkozva nem válaszolt még arra a kérdésre sem, hogy kiket állított ki a rendbontás után.
Kiss Géza, a megyei játékvezető-bizottság elnöke viszont elmondta, mivel hivatalos előkészületi mérkőzés volt, a találkozóról készült jegyzőkönyv alapján a fegyelmi bizottság minden bizonnyal vizsgálni fogja a rendbontás körülményeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner ex-menedzserének versenyzője inful a Minardinál

A Minardi-istálló az osztrák Patrick Friesachert nevezte meg Christijan Albers csapattársának, így… Tovább olvasom