Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Fél tucat gól tanulságokkal

A Matáv FC Sopron 6–0-ás vereséget szenvedett a hét végén az FK Austria Magna együttesétől. Dajka László edző szerint ebben szerepet játszott, hogy a soproniaknak kevés a játékosuk és ők is fáradtak.

Súlyos, 6–0-ás vereséget szenvedett Ausztriában a szomszédos ország egyik patinás élcsapatától, az FK Austriától a Matáv FC Sopron gárdája. A lila-fehérek szine átgázoltak a soproniakon. Dajka László edző szerint a pofon jól és jókor jött csapatának.

„ Egész egyszerűen átrohantak rajtunk az osztrákok. Ezen a mérkőzésen is kiütközött, mennyire szűk a játékoskeretünk. Az elmúlt hetekben nagyon sok edzőmeccset játszottunk erős ellenfelekkel, és ezeken a felkészülési találkozókon többnyire csupán tizenhárom, tizenöt labdarúgó szerepelt. Az ausztriai mérkőzésen az ezeket végigjátszó futballisták közül többen szinte lépni sem tudtak, olyan fáradtak voltak. Ez a fáradtság ráadásul olyan egyéni hibákhoz vezetett, amelyekből ellenfelünk gólokat tudott szerezni."

A két, egyelőre „megfigyelés alatt" lévő futballistával, a szlovák Debnárral, valamint Bárányos Zsolttal kapcsolatban a következőket mondta a szakvezető:

„ Egy igen fásult, fáradt társaságba csöppentek bele, így tulajdonképpen ők is kiszolgáltatott helyzetben voltak. A súlyos vereség ellenére továbbra is úgy gondolom, mindkét labdarúgóra szükségünk lenne, Bárányos a körülményekhez képest ügyesen tartotta meg a labdát, és Debnár sem keltett rossz benyomást."

Dajka hozzátette, Bárányossal folytatódnak a tárgyalások, ami pedig a szlovák védőt illeti, neki állítólag nem fizetett előző klubja, egy török egyesület, és a labdarúgó most menedzsere segítségével próbál hozzájutni a játékengedélyéhez. Ezen túlmenően, a jövő héten egy ballábas szlovák futballistát várnak még próbajátékra a Matáv FC-nél.
A súlyos vereség esetleges későbbi kihatásaival kapcsolatban a következőket mondta Dajka László.

„ Természetesen nem örülök a hatgólos vereségnek, de azt kell mondjam, jókor és jól jött ez a nagy pofon. Ez a súlyos vereség elsősorban az én számomra egy nagyon fontos figyelmeztetés. Két hét múlva kezdődik a bajnokság, és a most fáradtan mozgó futballistákat addigra fel kell frissíteni. Vannak viszont a keretben olyan labdarúgók, akiknek még állóképességi munkára van szükségük, úgyhogy e téren nincsenek egy szinten labdarúgóink."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vízen lobban majd fel a láng Athénban?

Egyelőre nem tudni semmit az athéni olimpiai megnyitóról, de az kiszivárgott, hogy a víz kiemelt… Tovább olvasom