Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Fejesugrás a bizonytalanba

A nyáron megalakul Röhnisch-Foton Sopron női kosárlabdacsapatának története eddig jobbára zöldasztal mellett íródott.

Ez a történet eddig enyhén szólva sem volt vidám, hiszen mint ismeretes, a liga mind az NB I A, mind pedig a B csoportjától elutasította az alakulatot, amely e nem túl rózsás helyzet ellenére kedden délután a „tettek mezejére" lépett és megkezdte a felkészülést.

Kedden délután a sportcentrumban tartotta első edzését a Röhnisch-Foton Sopron női kosárlabdacsapata a fiatal edző, Válé Flórián irányításával. A keretből a korábban az Universiadén a magyar válogatottban szereplő Halmos Nóra hiányzott. A szakvezető a nyitófoglalkozást megelőzően szólt pár szót játékosaihoz.

Arra kérte őket, hogy a nehéz helyzet ellenére, ahogy eddig, továbbra is tartsanak ki és bízzanak a vezetőségben, amelynek talán sikerül elérni azt, hogy valamelyik osztályban mégis elinduljon a csapat.
Az edző érdeklődésünkre elmondta, ha semmi esélyt nem látnának erre, akkor a csapat nyilván bele sem vágott volna az edzésmunkába.
A többi gárdához képest a felkészülés kezdeténél jó három-négy hét lemaradásban vannak a soproniak.

A vezetőedző elmondta, ahogy kedvezőtlenül alakult a helyzet és tolódott egyre későbbre a felkészülés kezdete, egyéni edzésprogramot dolgozott ki játékosai részére. Hozzátette: nagy kérdés, hogy ki mennyire vette komolyan a feladatot, s mennyit végzett el a számára előírt munkából. A felkészülés első feladata az lesz, hogy felméri, ki, milyen állapotban érkezett Sopronba.

A Röhnisch-Foton csapata szerdától napi két edzéssel készül, délelőttönként a Lövérekben lesz futás, délutánonként pedig a sportcentrumban tartja a foglalkozást a szakvezető.

Mivel a csapat szinte minden játékosa más és más helyről érkezett, jelentős feladat és szakmai kihívás csapattá gyúrni, összedolgozni őket. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megfelelően szerepeljenek! Persze, csak ha elindulhat valahol! Mivel mindez jelen pillanatban erősen kétségesnek és bizonytalannak tűnik, ha úgy tetszik, a játékosok és a szakvezető fejest ugrottak a bizonytalanba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányos csapattal

Nem épültek fel a sérültek a Graboplast-ETO-nál. A férfi-juniorválogatott döntetlennel kezdett. Tovább olvasom