Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Fejest ugranak a nagy ismeretlenbe

A címet akár szó szerint is lehet érteni, hiszen a Soproni Postás női együttese a lengyel CCC Aquapark Polkowi ce együtteséhez látogat az Európa-kupa második fordulójában. A lengyel csapatnak feltehetően egy nagy fürdőkomplexum adta a nevét és folyósított némi pénzt a tavalyi bajnokságban a 4. helyen záró együttesnek.
Arról persze szó sincs, hogy Meszlényi Róbert és együttese holmi kedélyes fürdőzgetésre buszozott volna el már kedden hajnalban Lengyelországba. A Soproni Postás egy igazi ki-ki meccset játszik a polkowiceiekkel. Hogy mi ért lesz ki-ki meccs? Mert aki ki kap, gyakorlatilag kiesik. Mindkét gárda vereséggel kezdte a sorozatot.

A Postás saját pályáján szenvedett váratlan és fölöttébb kínos vereséget az előzetesen könnyen verhetőnek gondolt cseh Trutnov gárdájától, míg a lengyelek Oroszországban kaptak ki az orosz Szamara együttesétől. – Nem tudunk túl sokat a lengyelekről, tehát egy számunkra teljesen ismeretlen csapattal játszunk – mondta Meszlényi Róbert, a Postás vezetőedzője. – Némi támpont lehet velük kapcsolatban az oroszországi mérkőzésük statisztikája, így névről legalább tudjuk, kik játszanak a Polkowice csapatában.

– Talált ismerős nevet a lengyel csapatban?
– Egyet, a szlovák Frniakováét, aki éveken át kosarazott Rózsahegyen és volt Bieliková mögött csereirányító.
A többiek lengyel játékosok, be kell vallanom, nem tudom, volt-e valaki válogatott közülük, hiszen a nevek nem mondtak túl sokat nekem.

– Mit szűrt le a Szamara elleni meccs statisztikájából?
– Mai ellenfelünk az első félidőben jól tartotta magát, akkor csak négy ponttal vezetett ellenük a néhány orosz válogatottat is felvonultató Szamara. A harmadik negyedet aztán tíz ponttal nyerték az oroszok, így el is dőlt a meccs. Megítélésem szerint egy aránylag fiatal, hajtós csapat lesz az ellenfelünk, amelynek ugyanúgy létkérdés a továbbjutás szempontjából a mai győzelem, mint nekünk.

– Mi a helyzet saját csapata háza táján?
– Igyekszünk rendesen felkészülni a lengyel csapat ellen, kint is edzünk, ismerkedünk a körülményekkel. Szerencsére mindenki egészséges és harcra kész, de gondunk továbbra is, hogy nincs a csapatnak egy igazi, palánk alatti centere, és egy ilyen játékos hiányát nagyon megéreztük az első nemzetközi mérkőzésünkön, a Trutnov, és a múlt hétvégi bajnokin a Szeged ellen. A magas ember hiányát csapat munkával kell valahogy ellensúlyoznunk, mind támadásban, mind védekezésben. Győzni megyünk Lengyelországba, hiszen ahhoz, hogy a nemzetközi porondon kitűzött céljainkat el érjük, nem szabad botlani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totti jótékony célra ajánlotta fel mezét

Harmincezer euróért kelt el Francesco Tottinak, az AS Roma csatárának meze, melyet múlt szerdán, a… Tovább olvasom