Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Fejére esett a karatés, lebénult

Huszár Antal karatebajnok egy bezárt kapun akart átugrani. A fejére esett és átmenetileg lebénult. A győri kórházban a megműtötték.
Furcsa, majdnem végzetes balesetet szenvedett egy hatszoros magyar karatebajnok. Huszár Antal egy bezárt kapun akart átugrani, miután szerinte rajtakapta barátnőjét és szeretőjét. A fejére esett és átmenetileg lebénult, a győri kórházban a hétvégén megműtötték.

Sokszor az élet produkál forgatókönyvírókat megszégyenítő történeteket, a jelenleg is a győri kórházban fekvő balatonfüredi Huszár Antalé is ilyen.
A 41 éves sportolót, zeneszerzőt akkor érte majdnem végzetes baleset, amikor elmondása szerint rajtakapta most már egykori párját s annak újdonsült szeretőjét.

Huszár Antal ismert személyiség Balatonfüreden. Négydanos karatemester, hatszoros magyar bajnok, masters kategóriában Európa-bajnok, közelharcoktató, grafikus és nem mellesleg rockzenész. Története két hete vett gyökeres fordulatot, miután egy már-már filmekbe illő balesetben átmenetileg lebénult.

„Szeretném elöljáróban leszögezni, senkinek nem akarok rosszat és senkit nem akarok bántani, azért vállaltam a nyilvánosságot, mert nem láttam más lehetőséget, hogy tisztázzam a nevemet – kezdte a győri idegsebészeten nemrégen műtött sportoló. – Az életem sínen volt, büszke voltam a karatéban elért sikereimre, s hogy sokaknak váltam példaképévé. Négy éve Farkasok néven rockzenekart alapítottam, mellyel több száz koncert után jövő tavasszal készültünk bemutatni a pozsonyi csatát megelevenítő, általam írt rockoperát. Nemrég megtaláltam azt az embert, akit úgy éreztem, igazán a párom, társam lehet. Kölcsönösen tiszteltük, szerettük egymást, feltétel nélkül bíztam benne. Egészen a két héttel ezelőtt történtekig" – mesélte Huszár Antal, akinek – s bár mi nem tudhatjuk, hogyan és mi is történt pontosan – csaknem tragikus balesetét saját szemszögéből adjuk közre.

Huszár Antal versenysportolói karrierje véget ért, a zenélésről talán nem kell lemondania. Fotó: Sz. T.
Huszár Antal versenysportolói karrierje véget ért, a zenélésről talán nem kell lemondania. Fotó: Sz. T.


„Én Balatonfüreden, a kedvesem másik településen lakott, de több időt töltöttünk együtt, mint külön. Az utóbbi időben sokat panaszkodott rosszullétre. Az ő kérése volt, hogy minden este beszéljünk telefonon. Az ominózus napon nem vette fel a telefonját, pedig napközben beszéltünk többször is. Aggódtam, féltem, s felhívtam az egyik barátnőjét, telefonáljon rá ő is. Mivel ő nem tudott elmenni, autóba ültem és elindultam hozzá. Még a rendőrséget is felhívtam, küldjenek egy járőrt a lakáshoz. Útközben aztán megcsörrent a mobilom: a kedvesem, vagyis a volt kedvesem volt az, ám ahelyett, hogy megnyugtatott volna, nekem támadt, miért küldtem oda a barátnőjét éjszaka. Mivel közel voltam, már nem fordultam vissza. Amikor odaértem, a társasház nyitott kapuján a lakáshoz mentem, s az ablakon átszűrődő fényben azt láttam, hogy egy meztelen férfival volt a hálószobánkban. Óriási sokk ért, de higgadt maradtam és bekopogtam. Tisztában voltam azzal, hogy a helyzet mindenkinek kínos. Csupán annyit kértem tőle, hogy nézzen a szemembe utoljára és csendben eltűnök az életéből. A válasz talán még a látványnál is jobban meglepett, amikor engem fenyegetve rendőrt hívott és a szeretőjét is ellenem uszította. Ezért úgy döntöttem, elhagyom a helyszínt és hazamegyek. Hogy elkerüljem a találkozást a hátsó kapu irányába indultam. Át akartam lépni rajta, de eltörött egy léc és a tarkómmal a betonra zuhantam. Először még nevettem is magamban, hogy harminc éve tanítok másokat az esésre, én meg megütöm magam, de aztán rájöttem, hogy moccanni sem tudok, nyaktól lefelé lebénultam."

Elmondása szerint Huszár Antal ekkor megpróbált segítséget kérni. A zsebéből kieső telefonján orrával az utolsó hívott számot – volt kedvesét – tárcsázta. Azt mondja, sem ő, sem a szeretője nem segített, a rendőrök találtak rá, s hívtak mentőt.

„Szerencsére pár nap múlva visszatért néhány reflexem, meg tudtam mozdítani a kezem és a lábam. De meg kellett műteni a csigolyámat, mert akár egy fejmozdulattól is lebénulhattam, meghalhattam volna. A győri kórházba kerültem, ahol a legjobb ellátást kapom. Dr. Skaliczky Zoltán operált meg, nagyon sokat köszönhetek neki. A főorvos azt mondta, óriási szerencsém volt, hogy ennyivel megúsztam. Igaz, a versenysportot mindenképp be kell fejeznem, de zenélni talán fogok tudni még."

A szerencsétlenül járt sportoló elmondta, szeretné, ha nem egy féltékeny zaklatónak tűnne, akinek volt párja akarja beállítani. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kick-box: nagyszerű szereplés Csehországban

Tovább olvasom