Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Fejbe rúgták, majd elájult

Hétvégén botrányos körülmények között szakadt félbe a Mezőörs–Gönyű megyei másodosztályú labdarúgó-mérkőzés. A vendégek egyik játékosát, Rédli Ferencet valaki úgy fejbe rúgta, hogy rövid időre eszméletét veszítette.

A találkozó nyolcvanadik percében csapott össze a gönyűi kapus a hazai csapat támadójával, majd a vendégek védője, a hálóőrt védve dulakodni kezdett az ellenfél játékosával. Miután a földre estek, hatalmas tumultus alakult ki körülöttük, többen – köztük rendezők – szaladtak a verekedés helyszínére. Ekkor, a szemtanúk állítása szerint valaki fejbe rúgta Rédli Ferencet, aki elájult és percekig nem tért magához. A játékost mentő szállította a győri kórházba, ahol megvizsgálták, majd hazaengedték.
„ Egy-két napot bent akartak tartani, de nem szerettem volna a kórházban maradni, ezért saját felelősségemre hazamentem. Most már jobban vagyok, igaz, érzem a rúgás helyét.

Az esetből csak annyira emlékszem, hogy a kapusunkat támadó játékost ellöktem, majd elestünk és elszabadult a pokol. Később, a többiek mesélték, hogy valaki fejbe rúgott és elájultam, amikor magamhoz tértem, először azt sem tudtam, hol vagyok. Nem tudom, milyen következményei lesznek az ügynek, nem akarok most ezzel foglalkozni, nem is jelentem fel a támadómat."

Tóth Attila gönyűi edző a kispad mellől nézte az eseményeket: „Messziről láttam, hogy a pályán kívülre keveredő két játékost többen is körülveszik. Mire odaértünk, a labdarúgónk ájultan feküdt a füvön, a többiek mondták, hogy fejbe rúgták. Csak két-három perc múlva tért magához. Nem értem, hogyan fordulhatott ez elő. Szerintem a rendezőknek ezt meg kellett volna akadályozniuk. Pk, a többiek szerint inkább aktív résztvevői voltak a verekedésnek. Azt sem értem, miért nem lehetett jobban felkészülni erre a mérkőzésre, tavaly is voltak problémák a két csapat összecsapásán."

A mezőörsi elnök, Sáhó Zoltán sajnálja, hogy így ért véget a mérkőzés: „Természetesen nem vet jó fényt a klubra, a településre a vasárnapi rendbontás. Sajnálom, ami az ellenfél játékosával történt. Közvetlenül nem láttam az eseményeket, de aki állítólag megrúgta a gönyűi futballistát, maga is labdarúgó, csak éppen orvosi engedély híján nem játszhatott. Úgy érzem, a rendezőség mindent megtett, amit ilyenkor lehet, mindenki mellé azonban nem lehet odaállni, erre bizonyíték lehet a Diósgyőrben történt verekedés is."

Tamási Gábor, a megyei labdarúgó-szövetség főtitkára szerint az eset kivizsgálása után lehet majd csak a büntetés mértékéről beszélni: „Ahogy ilyenkor szokás, a fegyelmi bizottság természetesen meghallgatja a rendbontás résztvevőit, a mérkőzés játékvezetőit és majd csak ezek után dönt a továbbiakról. Abban biztos vagyok, ha bebizonyosodik a vétség, az elkövetők a legszigorúbb büntetésben részesülnek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Juventus csak egyenlíteni tudott a Palermo ellen

A Juventus csak egyenlíteni tudott otthonában az újonc Palemóval szemben. AC Parma döntetlent ért el… Tovább olvasom