Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Fehér ügyében vizsgálatot indít az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indít, miután Fehér Miklós, a Benfica magyar csatára a vasárnapi Guimaraes elleni bajnoki mérkőzésen összeesett, majd a kórházba szállítást követően meghalt.
Fehér Miklós sírját csütörtökön is sokan keresték fel a győri temetőben.
– Nincsenek pontos statisztikáim, de mintha az utóbbi időben gyakoribbá váltak volna az ehhez hasonló tragédiák. Lehet, hogy a játékosok túl nagy megterhelésnek vannak kitéve? Ennek okvetlenül utána kell járnunk – mondta a német Die Welt című lapnak Lars-Christer Olsson, az UEFA főtitkára. Az 53 éves svéd sportdiplomata akár a nemzetközi szövetséggel (FIFA) is szembeszállna a nemzetközi mérkőzések számának csökkentéséért.

– Joseph Blatter FIFA-elnök megígérte, hogy 2005 után megszűnik a Konföderációs Kupa. Csakhogy onnantól meg a klubvilágbajnokságot indítják el, tehát nem lazul a versenynaptár – érvelt, hozzátéve: nem tartja ésszerűnek a német szövetség javaslatát, hogy 15 helyett 20 perces legyen a félidők közötti szünet.

Leállították az elnököt?

 Köszönetnyilvánítás

A temetés szervezőinek tájékoztatása szerint a család köszönetét szeretné kifejezni Fehér Miklós klubjainak, a pályatársaknak, sportvezetőknek, ismerősöknek és ismeretleneknek, akik a gyásszertartáson részt vettek, koszorút vittek, virágot helyeztek el és megemlékeztek a volt labdarúgó sírjánál. Egyben köszönetét fejezi ki a sajtó munkatársainak a búcsúztatás során tanúsított kegyeletteljes részvételért.
Fehér Miklós külföldre szerződésében jelentős szerepet játszott Bognár György, Belgiumban élő győri származású menedzser.
– Szomorú vagyok, mert azt hittem, szervezettebb, a részvétel nagyságához méltóbb lesz a szervezés – mondja. – Kezdeném azzal, hogy a több ezer embernek csak töredéke hallhatta a búcsúztatókat, mert nem volt kihangosítás. A rendezésben akadtak más hiányosságok is, a legnagyobb csalódást viszont a sportminiszter és különösen Bozóky Imre MLSZ-elnök beszéde jelentette a számomra. A fájdalmukban vigasztalást kereső szülők kevés bátorítást kaptak, szinte csak Miki futballkarrierjét emlegették.

Információnk szerint Bozóky Imre búcsúztatója azért kerekedett ilyen kurtán-furcsán rövidre, mert Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter figyelmeztette az elnököt: fejezze be azt a szülők rosszulléte miatt. A valódi ok talán mégsem csak ez lehetett, hiszen ezt követően még többen is hosszasan emlékeztek Fehér Miklósra...
– A portugálok ezúttal példát mutattak szervezettségből – említi végül Bognár György. – Háromezer kilométert utaztak és megjelenésükkel is demonstrálták, mennyire szerették Mikit, milyen fontos volt számukra. Ez tükröződött a Benfica elnökének őszinte, szívből jövő beszédéből is.

Emlékfüzet készül

A Győri ETO FC tulajdonosa, Tarsoly Csaba emlékfüzetet ad ki Fehér Miklósról.A füzet közepén egy poszter található az SL Benfica 25-szörös válogatott csatáráról. A klub hivatalos honlapja szerint a címlapon a győri szurkolók emlékezése lesz olvasható.
Az ötezer példányban készülő kiadványhoz a hétvégi teremlabdarúgó-bajnokság hatos döntőjének helyszínén, a debreceni Főnix-csarnokban juthatnak ingyen a szurkolók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonultatják fehér 29-es mezét

Szurkolók, játékostársak virrasztották át Fehér Miklós koporsója mellett az éjszakát a Benfica… Tovább olvasom