Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Fehér Miklós gála: négy helyett nyolc csapat

December 28-án rendezik Győrött a Fehér Miklós Nemzetközi Labdarúgó Emlékgálát, melynek teljes bevételét az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány kapja majd meg.
A tornán a '80-as, '90-es és 2000-es évek legendái két csoportban csapnak össze, a két győztes vívja majd a döntőt.

Pályára lép a Győri ETO, az Újpest, a Dunaszerdahely, a Sport TV, a Ferencváros, az MTK, a MÁVDAC és a Lázár Lovaspark Team öregfiúkcsapata.

A gála egyik szervezője Szanyó Károly egykori olimpikon labdarúgó, aki az Újpest együttesével bajnokságot nyert, a Győri ETO FC-ben pedig pályafutása leggólerősebb időszakát élte.

– Tavaly is segített a gála létrehozásában, honnan a kötődés az alapítványhoz?
– Peczár Lászlóval több mint tízéves barátságot ápolunk. Amikor Győrbe kerültem az ETO-hoz, ő volt a klub ügyvezetője és bár mindketten elkerültünk a zöld-fehérektől, a jó kapcsolat megmaradt. Amikor egyszer arról beszélgettünk, hogy az alapítvány, ahol ő az elnök, egy öregfiúk-labdarúgótornát szeretne szervezni, azonnal felajánlottam a segítségemet. Tudtam, hogy koraszülött gyerekekről van szó, így nem volt kérdés, hogy segítek. Az pedig, hogy ezzel Fehér Miki emlékét is ápoljuk, nemcsak nekem, hanem nyugodtan mondhatom, az összes csapat és összes játékos számára fontos és megtisztelő.

– Ismét megnyerte a budapesti csapatokat, sőt, most már nem négy, hanem nyolc együttes vesz részt a tornán.
– Szerencsére sikerült már tavaly egy olyan időpontot találni, ami jó a csapatoknak és jó a nézőknek is. A két ünnep között kevés programot szerveznek, így a családok számára ez egy jó kikapcsolódási lehetőség. A fővárosi csapatok a kiemelt öregfiúk-bajnokságban játszanak, de most ott szünet van, így lehetőség van, hogy bárki elinduljon egy-egy jótékonysági tornán. A névsor mindenesetre veretes, hiszen az ETO mellett az MTK, a Fradi és az Újpest is sok egykori válogatottat vonultat fel, és a mi csapatunkban, a Lázár Lovaspark Teamben is nagyon jó játékosok vannak.

– A korábbi gálákon egyéni címeket is besöpört az Újpest csapatával. Most mire számít?
– Jól megy a játék, nem tagadom, remélem, ezt a gálán be is tudom bizonyítani. Az egyéni sikerek már nem annyira motiválnak, nem számít, hogy leszek-e gólkirály vagy a torna legjobb játékosa. Szórakoztatni szeretnénk a közönséget, bízom benne, hogy sokan kilátogatnak majd december 28-án a Magvassy-sportcsarnokba, és aki eljön, az is jól érzi majd magát, akár nézőként, akár játékosként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi Rohanás Győrben

Az elmúlt hétvégén rendezték a 17. Karácsonyi Rohanás futóversenyt Győrben. Tovább olvasom